Op zoek naar een flirt in een hooiberg

In mei werd officieel de website Reflirt.nl gelanceerd. Uit het persbericht: “Reflirt.nl biedt mensen de gelegenheid om van een nonchalante flirt een echt contact op te bouwen. De nieuwe website www.reflirt.nl biedt flirters de mogelijkheid hun uit het oog verloren flirt op te sporen. Dit nieuwe concept speelt in op de behoefte van vele singles die er in eerste instantie moeite mee hebben om direct op iemand af te stappen.”

Het concept van Reflirt.nl is bedacht door een paar studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Na het invoeren van enkele gegevens ben je aangemeld op de site en kun je op zoek naar de flirt in kwestie. Bij het zoeken worden een aantal vragen gesteld die betrekking hebben tot het waar en wanneer van de flirt en de uiterlijke kenmerken van deze persoon.
Uiteindelijk vergelijkt de computer de zoekopdracht met die van andere flirters. Met enig geluk heeft de gezochte persoon zich ook aangemeld en kunnen de flirters via het berichtensysteem van de website alsnog met elkaar in contact worden gebracht.

Het “netwerk-effect” is van toepassing op deze site. De site is pas succesvol als (heel) veel mensen de site gebruiken. Maar hoe groot is die kans? Het zou toch wel heel toevallig zijn als beide ‘flirters’ op het idee komen om zich op deze site op te geven…

Met dank aan Sander Lindenburg van Dagelinks.