Ouderen steeds actiever op datingsites

Op de reclamebanners voor de meeste datingsites zie je vooral jonge gezichten, maar ook de grijsharige generatie heeft nu definitief het online daten ontdekt.

Ron Geraci, voormalig dating columnist van Men’s Health magazine, presenteert seminars over online dating in New York. “Vier jaar geleden waren er bij mijn presentaties alleen maar 20’ers, 30’ers en 40’ers actief,” zegt hij. “Tegenwoordig zie ik vooral 50+’ers. Zelfs mensen boven de 70 bezoeken mijn cursussen.”

Volgens internet onderzoeksbureau Nielsen zijn senioren de snelst groeiende groep van online gebruikers. Veel ouderen zoeken naar liefde en vriendschap op internet. In januari bezochten 26 miljoen mensen een datingsite, en 18 procent hiervan was ouder dan 55.

Match.com, één van de grootste datingsites, trok in 704.000 bezoekers van 55 jaar of ouder. Een jaar eerder waren dit er nog 606.000.

Volgens Geraci zijn de oorzaken de vele scheidingen en het feit dat steeds meer ouderen goed kunnen omgaan met computers.

Op Start2Date.nl kunnen senioren zoeken naar een datingsite die voor hen geschikt is.

10 gedachten over “Ouderen steeds actiever op datingsites”

  1. dit wist ik al… een paar jaar geleden toen chatnu.nl een jongerensite besloot voor het iets oudere publiek een datesite te maken… datenu.nl bleek al snel dat de leeftijd waarop gerekend werd 18 tot 40… uit zou groeien tot 65… en de 40 ers hebben de overhand…

  2. Shespot, weet je toevallig ook hoe de verdeling 20’ers, 30’ers, 40’ers, 50+’ers is op datenu.nl?

  3. Ik ben een ”jong-voelende” oudere van 77 jaar, springlevend, actief, kerngezond, instaat nog veel liefde/warmte te gevenen te ontvangen, maar…er wordt té weinig aandacht aan besteed door website-redacties. DOE DAT NU EENS… Heb ik de redactie van MVLife erom gevraagd; er zijn zóóóveel jong-voelende ouderen tussen 60 en75 ( en nog ouder zelfs) lotte.

  4. Kom nog even terug op mijn voorgaande inzending. Het is écht een groot probleem, .Er wordt steeds maar gepraat over 50-plussers. maar 65/70-plussers vallen buiten de boot. . Ik ben er al maanden mee bezig, hier een lans voor te breken….want er moeten meer 65/70-pl. op die sites (durven) komen, en dat moet gestimuleerd worden, Lotte

  5. Ik wil dolgraag een maatje. Ben 66 maar lig bij mannen van boven de 70 zelfs slecht in de markt. Zij wanen zich jonge goden. Daarom komn er denk ik weinig vrouwen hier.

Reacties zijn gesloten.