Parship lijdt onder opkomst eDarling – moederbedrijf haalt site uit etalage

Het moederbedrijf heeft Parship enige tijd in de verkoop gehad, maar haalde de site midden januari weer uit de etalage. Volgens het Duitse Focus waren er geen geïnteresseerde kopers voor de prijs die werd gevraagd. Uitgeverij Holtzbrinck, bekend als voormalig investeerder in onder andere Bol.com, besloot daarom naar verluidt om Parship in eigen handen te houden.

Parship bood als één van de eerste Europese sites partnerselectie aan met een persoonlijkheistest, en was op dat gebied jaren marktleider. Gaat het nu financieel gezien wel goed met de datingsite?

Het bedrijf zelf ontkent dat de resultaten tegenvallen. Financiële details over het afgelopen jaar zijn niet bekend. Duitse media melden wel, dat de omzet in 2009 rond de €55 miljoen was en in 2010 één miljoen euro minder. In de huidige marktomgeving lijkt het moeilijk om verder te groeien voor Parship. Eén van de gevaren voor Parship is de opkomst van datingsite eDarling. Dit Berlijnse bedrijf wordt gesteund door twee top-ondernemers en één van de grootste datingsites van de VS. eDarling groeide namelijk snel door investeringen van de broers Marc en Olivier Samwer, die ook aan de basis van het succes stonden van classifieds-site Alando en ringtonegrootmacht Jamba. Daarnaast investeert eHarmony in eDarling. In Nederland trekt eDarling inmiddels meer bezoekers dan Parship. Dat Holtzbrinck Ventures, de direct investeringstak van de uitgeverij, ook investeerde in eDarling kan misschien tekenend worden genoemd voor het potentieel van het bedrijf.

In mei 2011 reageerde Parship op de druk van de concurrentie door drastisch in het personeelsbestand te snijden. Tien procent van de medewerkers werd ontslagen. In juli werden miljoenen geïnvesteerd in een online en tv-campagne om het bereik en de user base uit te breiden. In Nederland introduceerde Parship een telefonische klantenservice, en verbeterde een aantal functionaliteiten op de site. Of deze ingrepen bottom-line effect hadden voor Parship is nog niet duidelijk. De officiële bedrijfsresultaten voor 2011 zijn nog niet gedeeld.

2 gedachten over “Parship lijdt onder opkomst eDarling – moederbedrijf haalt site uit etalage”

  1. Ten onrechte is Be2 in de tekst geslopen. Het is eDarling dat steun krijgt van de gebroeders Samwer en eHarmony.
    Ik heb het artikel gecorrigeerd!

Reacties zijn gesloten.