Poll uitslag: eerlijke seksdatingsite is mogelijk

Goede datingsites voor mensen die alleen fysiek contact zoeken bestaan bijna niet. De meeste 'adult' datingsites zitten vol met fakers. Ze proberen met namaakprofielen de (soms naïeve) bezoeker te verleiden om een SMS te sturen naar duurbetaalde nummers. Andere sites bevatten vrijwel alleen profielen van professionals die geld voor hun diensten vragen. In het meest gunstige geval hebben een paar serieuze leden ook een echt profiel aangemaakt. Maar meestal zijn deze profielen al maanden oud en is de activiteit op de website inmiddels tot het nulpunt gedaald. Adult datingsites hebben mede hierdoor een zeer slecht imago gekregen.

Toch lijkt er een doelgroep te zijn voor een serieuze en eerlijke datingsite in dit segment. Er zijn bekende en grote sites als AdultFriendFinder met miljoenen leden. Zakelijk gezien is AdultFriendFinder een succes, maar gebruikers uit de Benelux vinden hier waarschijnlijk weinig gelijkgestemden. De site is namelijk erg internationaal (lees: op de VS) georienteerd. SecondLove doet een poging om schuinmarcheerders en vreemdgangers aan
het daten te krijgen, maar heeft marketingmethodes die op zijn minst
twijfelachtig zijn. Q-Dating is vrij amateuristisch en deels nep. En zo zijn er nog honderden van dit soort sites die allemaal kwalitatief onder de maat zijn.

Bijna tweederde van de bezoekers van Datingfacts denkt dat het toch mogelijk is om een eerlijke 18+ datingsite te runnen die ook nog eens succesvol is. Dit lijkt dus een gat in de markt. Welke ondernemer staat op bouwt de eerste goede site voor deze doelgroep?

(reactiemogelijkheden op deze blogpost zijn beperkt)

De volledige uitslag van de poll:

"Is het mogelijk een succesvolle en tegelijkertijd eerlijke adult dating site te runnen?"

Ja [65.3%]
Nee [22.3%]
Geen mening [12.4%]
Stemmen: 121