Poll uitslag: top 3 trends voor online dating in 2011

Een nieuw jaar is begonnen. De bezoekers van Datingfacts bepaalden door middel van een poll wat de belangrijkste trends voor online dating worden in 2011.

De opkomst van mobiel internet gaat online dating in het nieuwe jaar volledig veranderen. Meer dan 1 op de 5 Nederlanders gebruikt mobiel internet, dat is een stijging van meer dan 50% in één jaar. Mobile dating groeit in hetzelfde tempo mee. De meeste grote datingsites als Relatieplanet, Paiq, Relatieklik bieden inmiddels een mobiele variant van hun eigen site. Online daters gebruiken de mobiele versie vooral als aanvulling op de niet-mobiele versie van hun site. Uitzondering zijn sites als Zoosk en Speeddating.com, die zich vooral richten op jongeren, en speciale features ontwikkelen voor hun apps of mobiel internetsite. Meetic heeft als een van de laatste grote internetdatingbedrijven aangekondigd ook nieuwe applicaties voor mobiel internet te gaan ontwikkelen.

De tweede trend die invloed heeft op online dating is die van location based services, afgekort LBS. Dit komt er op neer dat de gebruiker afhankelijk van zijn plaats (bepaald via GPS en/of mobiele telefoon) andere matches krijgt. Wie hier twee voorbeelden van wil zien, kan eens kijken naar Streetspark, Badoo of WithU. In feite ondervindt deze manier van online dating concurrentie van Twitter, Facebook, Foursquare en Gowalla waar ook functies zijn ingebouwd om mensen in de je directe nabijheid te ontmoeten.

Tenslotte gaan we in 2011 op datingsites een grotere invloed van sociale media zien en wordt er binnen sociale netwerken meer gedate, met name via apps en gadgets op Facebook en Hyves. De Facebook app van Zoosk is een van de de populairste ter wereld en heeft maandelijks 6,1 miljoen gebruikers volgens AppData.com. Het succes van Zoosk blijft niet onopgemerkt – het bedrijf haalt de ene na de andere investering binnen.


De volledige uitslag van de poll:

“Welke internettrend heeft het komende jaar meeste invloed op datingsites?”

Mobiel internet [36.6%]
Location based services [24.4%]
Sociale media [19.5%]
Behavioural targeting [12.2%]
Augmented reality [7.3%]
HD video [0%]

Een gedachte over “Poll uitslag: top 3 trends voor online dating in 2011”

Reacties zijn gesloten.