Poll uitslag: wanneer breekt mobiel daten door?

poll mobiel internet"De mobiele datingsite van KPN stopte deze maand. Wanneer breekt mobiel daten nou eens definitief door?"

nooit, want online dating werkt niet mobiel [45.9%]
in 2010, als mobiel internet gemeengoed is [24.3%]
dit jaar nog, als de grote partijen zich er op storten [18.9%]
binnen een paar maanden, de markt is er klaar voor [10.8%]

Wachten op mobiel internet
Ruim 45% procent van de bezoekers denkt dat online dating niet gaat doorbreken op de mobiele telefoon. Ruim 30% van de bezoekers heeft een totaal andere visie. Die denken dat nog dit jaar of zelfs binnen een paar maanden datend Nederlander naar de mobiele telefoon grijpt. Bijna een kwart van de respondenten denkt dat mobiel daten wel doorbreekt, maar dat we hiervoor nog even geduld moeten hebben tot mobiel internet mainstream is geworden.

AdAge: mobiel internet breek in de VS in 2008 nog steeds niet door
Hetis opvallend dat 45% van de respondenten denkt dat het niet tot eendoorbraak gaat komen. Mobile dating biedt een hoop interessantemogelijkheden, maar voorlopig is het nog niet zover. Eerst moet mobielinternet gemeengoed worden. Advertising Age schreef recent waarommobiel internet niet gaat doorbreken. Hier zijn een aantal redenenvoor.

Van de 219 miljoen Amerikaanse abonnees van mobiele telefoniegebruikt 86,1% zijn mobieltje bijna alleen voor gesprekken. Geen idealesituatie voor mobiele applicaties. Pas als consumenten hun mobieltjegaan gebruiken voor sms, video en websurfen wordt het interessant omhier applicaties als datingsites voor te ontwikkelen. Daarnast kent demarkt veel verschillende operating systems, mobieltjes en providers.

Mijn advies aan Nederlandse datingsites is om tijdig te investerenin mobiele applicaties. Het is zaak om snel ervaring op te doen metmobiel internet. Nederland loopt voorop in het aantal mobieletelefoons, en het aantal mobiele breedbandgebruikers neemt snel toe.Ondernemers kunnen nu eerste ervaringen opdoen met mobiel internet, enleren van de technische (on)mogelijkheden van dit platform. Dan is heteen kwestie van tijd voordat mobile dating bij de bushalte, in de tramof op het werk een feit zal zijn.