RelatieKlik neemt gratis datingsite Knuz over

RelatieKlik neemt de grootste gratis datingsite van Nederland over. Dit laten de oprichters vandaag weten in een persbericht. De nieuwe combinatie wordt hiermee in één klap het grootste platform voor gratis online dating in Nederland. Door de overname komen meer dan 100.000 actiefzoekende singles binnen het bereik van een paar muisklikken.

Knuz en RelatieKlik behouden na de overname hun eigen identiteit. Oprichters van RelatieKlik, Koen Kastermans en Marcelino Lopez: “Zowel RelatieKlik als Knuz hebben hun eigen charme, en kunnen daarom prima onafhankelijk naast elkaar bestaan.” Overigens geven Kastermans en Lopez wel aan de service op Knuz te willen verbeteren naar de kwalitatief hoge standaard die ook voor RelatieKlik wordt gebruikt.

Maar waarom deze overname?

Ten eerste zijn de sites nu extra aantrekkelijk voor adverteerders. Het gezamenlijk bereik is immers flink toegenomen. Ook voor de leden heeft dit voordelen.De achterstand in ledenaantal op grote betaalde datingsites als Lexa enRelatieplanet wordt hiermee behoorlijk ingelopen. Daarnaast verwachtende twee ondernemers dat veel Knuz-leden een kijkje zullen nemen op RelatieKlik, en andersom. De kans op een ‘match’ wordt dus groter.

Kastermans en Lopez zijn sterk overtuigd dat gratis datingsites de toekomst hebben. “Op de meeste betaalsites kun je gratis lid worden, maar als je contact wilt zoeken moet je eerst betalen. Als je een bericht krijgt dat je alleen kunt lezen als je betaalt, betaal je toch maar. Misschien is het de liefde van je leven? Deze verkoopstrategie leidt in de praktijk vaak tot teleurstellingen en wantrouwen tegenover betaalde datingsites. Niet te hoeven betalen geeftrust. Je hebt niks te verliezen.”

In de nabije toekomst gaan de twee sites een aantal diensten delen, zoals het forum en de chatruimte. Er liggen ook al plannen voor een grootschalig gezamenlijk singles feest.

Een gedachte over “RelatieKlik neemt gratis datingsite Knuz over”

Reacties zijn gesloten.