Relatieplanet dubbel in de prijzen bij Website van het Jaar verkiezing

Website van het jaarRelatieplanet.nl viel gisteravond tweemaal in de prijzen tijdens de Website van het Jaar verkiezing en mag zich daarmee nu beste en meest populaire datingsite van 2012 noemen. In 2009, 2010 en 2011 heeft de website al eerder de prijs van populairste datingwebsite in de wacht gesleept.

Thomas Boonstoppel, manager van Relatieplanet, toont zich verheugd met de overwinning: “We hebben dit kunnen bereiken door ons vanaf de oprichting te onderscheiden als een nuchtere, veilige en toegankelijke datingwebsite met de beste klantenservice en de meeste singles. We vinden het fantastisch dat zoveel singles voor onze website hebben gekozen.”

Zoals ieder jaar was er ook een winnaar over alle categorieën heen. Zeg maar de allerbeste site van het jaar. Die prijs werd gewonnen door Tweakers.net, een tech-site die vooral populair is onder geeks. De bezoekers van Tweakers zijn sterk betrokken, maar bij het grote publiek is de site niet bekend. Hier blijkt direct het nadeel van een publieksprijs: een site die haar leden kan mobiliseren om te stemmen, zal eerder winnen. Er zijn misschien kleinere en betere sites die de ‘kiesdrempel’ (minimaal 100 stemmen) niet halen, maar minstens zo goed zijn. Niet verwonderlijk dus dat Relatieplanet als grootste datingsite van Nederland deze prijs wint. Desalniettemin toch een grote prestatie van het team van Relatieplanet, dat er al jaren in slaagt het ledenaantal op de site zo groot te houden.

Een gedachte over “Relatieplanet dubbel in de prijzen bij Website van het Jaar verkiezing”

  1. Hmm, was te verwachten, al kan ik me voorstellen dat een site als 50plusmatch ook zeker een goede kans had gemaakt voor de ‘beste site’ award. Hoe dan ook, wat de datingbranche in Nederland betreft is er nog steeds verbetering mogelijk en bestaande sites lijken maar langzaam te innoveren. Pepper pakt dit wat mij betreft beter op, te zien aan hun overzichtelijkheid en uitzonderlijke esthetische karakter; een unicum in deze branche.

Reacties zijn gesloten.