Relatieplanet vernieuwt lay-out

Relatieplanet heeft haar lay-out vernieuwd. Je zou kunnen zeggen dat het tijd werd. De site heeft al sinds de start in 2002 vrijwel hetzelfde uiterlijk. Moet een site om succesvol te zijn het design regelmatig vernieuwen? Er zijn meer sites die veel bezoekers trekken, en toch lang met het zelfde ‘jasje’ doen. Denk aan de grootste gratis datingsite ter wereld PlentyOfFish, en wat dichter bij huis Marktplaats, deze sites staan ook niet bekend om hun vernieuwende ontwerp.

Voor Relatieplanet was het nu toch zo ver. De lay-out van de site werd volledig opnieuw opgebouwd. Er zijn een aantal verschillen tussen het oude en het nieuwe design van Relatieplanet.Het nieuwe design ligt qua uiterlijk nog redelijk dicht tegen het oude design, er zijn duidelijk herkenbare elementen die terugkomen. Bijvoorbeeld de tabbladen om te navigeren. Het logo is ook amper veranderd. Er zijn een aantal dingen duidelijk wel veranderd. Een paar van deze veranderingen zijn: :

  • ‘zwevend’ ontwerp
  • geen gebruik meer van frames
  • profielenpagina’s zijn overzichtelijker
  • herkenbare iconen voor navigatie
  • extra steunkleuren: grijs, blauw

Nieuw design RelatieplanetDe eerste versie van de site maakte nog gebruik van verouderde technieken zoals frames. Voor de liefhebber zijn via Archive.orgzijn nog oude versies van de site te zien.

Oorspronkelijke design Relatieplanet
Relatieplanet 2002-2010