‘Relaties worden oppervlakkiger door internet’

Door internet wordt het onderhouden van relaties gemakkelijker. Maar met de vele contacten die achter de computer worden opgedaan, neemt ook de eenzaamheid toe. Dat beweert onderzoeker Goos Eilander van  Marketingbureau Trendbox.

Volgens Eilander staat het sociale leven van mensen onder druk door het grote aanbod van tijdsbestedingen. Het internet biedt vrouwen de mogelijkheid contacten te onderhouden, maar op meer oppervlakkige wijze dan voorheen. Dat verklaart volgens Eilander waarom mensen zich eenzamer voelen dan voorheen. In 1992 hadden mensen 2% méér goede vrienden dan tegenwoordig, heeft onderzoek uitgewezen.

Doordat mensen steeds drukker worden, lijkt internet dus een effectief middel om in kortere tijd toch contacten te onderhouden. Internet als zegen in onze snelle en jachtige bestaan. Of is het juist zorgelijk dat we geen tijd meer hebben om relaties “off-line” te onderhouden…?

Een gedachte over “‘Relaties worden oppervlakkiger door internet’”

  1. daar staat tegenover dat uit onderzoek blijkt dat veel mensen door contacten via internet wel makkelijker en meer sociale contacten aangaan en hebben dan vroeger.

Reacties zijn gesloten.