RTL start met datingproject 5 Daters

5 Daters5 Daters is een site gestart met aritkelen van vijf singles die niet geloven in datingsites. Op de homepage pronkt in grote letters: “Datingsites, sorry hoor. Volgens ons werken ze niet!”. Bijna alles aan de gemiddelde datingsite is fout volgens de vijf. Verkeerde foto’s, cliché profielen, en het doorploegen van ellenlange lijsten met potentiële matches.

De missie van de singles is dan ook om de perfecte datingsite samen te stellen. Om dit te doen, vragen ze om de ideeën en feedback van andere daters. Het lijkt allemaal een nobel streven, maar in werkelijkheid gaat het hier om het laatste datingconcept van RTL. Een deel van de vijf behulpzame vrijgezellen staat gewoon op de loonlijst bij productiebedrijf Eyeworks.

Over enige tijd worden de datingsite en een TV programma gelanceerd. Grote kans dat het idee voor dit crossmediale concept al grotendeels klaar ligt, dat werd namelijk vorig jaar al gepresenteerd door RTL Ventures. Tot die tijd crowdsourced RTL vrolijk verder.

Een gedachte over “RTL start met datingproject 5 Daters”

  1. Hoi,

    Niet alles is natuurlijk fout aan de bestaande datingsites. Maar het kan wel beter denken wij.

    Eyeworks is trouwens niet het productiebedrijf en wat is er mis met crowdsourcing als we daar de ‘crowd’ mee helpen?

    Online daten is een hot item, dat blijkt wel uit alle reacties die het forum en onze mailbox overspoelen. Grappig is dat we er ook echt nog wat mee doen ook. Kijk anders maar op de site. Dat mag ;-)

Reacties zijn gesloten.