ScientificMatch: daten op basis van DNA

dna datingWil je de perfecte partner vinden? Volgens ScientificMatch uit Boston heb je hiervoor alleen een stukje wangslijmvlies nodig.

Op basis van jouw persoonlijke DNA bepaalt het bedrijf wie goed bij jou past. Het immuunsysteem blijkt namelijk verantwoordelijk voor de mate waarin partners op seksueel gebied bij elkaar passen. Een relatie met een partner die een ander immuunsysteem heeft dan jijzelf zorgt voor een beter seksleven, verhoogde vruchtbaarheid en gezondere kinderen. Althans, dit beweert ScientificMatch.

Na het opsturen van een stuk wangslijmvlies naar het lab en hetbetalen van bijna 2000 dollar, krijg je een abonnement voor het leven op de matchingservice. Het bedrijf matcht singles op drie componenten: persoonlijke voorkeuren, waarden en dna matching. De eerste twee wordenbepaald met een vragenlijst, en door middel van DNA analyse wordt dederde component gemeten.

ScientificMatch blijkt geen grap te zijn. Op dit moment bedient ScientificMatch nog een beperkte regio, maar het bedrijf heeft serieuze plannen om dna-dating groot te maken.