Scriptie online dating: de resultaten

Mijn scriptie over online dating is voltooid en goedgekeurd. Deze scriptie betekent de afronding van mijn bachelor Business Administration aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De resultaten zal ik hieronder kort bespreken.

Doel
Het doel van het onderzoek was om een lijst met factoren op te stellen die mogelijk bepalen of iemand zich wel of niet inschrijft bij een datingsite.

Onderzoek
De scriptie bestond uit twee onderdelen: een literatuurstudie en een kwalitatief onderzoek. Verschillende modellen uit de bestaande literatuur werden geselecteerd. Een interessant model is bijvoorbeeld het  WebQual model, waarmee wordt bepaald hoe hoog de kwaliteit van een website is. Een kleine groep bezoekers van een datingsite beantwoordde een korte vragenlijst met open vragen. De uitkomst van deze enquete was bedoeld om de voorgestelde hypotheses te ondersteunen.

Resultaten
Gebaseerd op het literatuuronderzoek en de resultaten van de vragenlijst kwam ik tot de volgende conclusie. Waarschijnlijk zijn er 8 factoren die beïnvloeden of iemand zich inschrijft bij een datingsite: vertrouwen, aanbod, prijs, informatie, amusement, functionaliteit, sociale acceptatie, psychologische factoren. Daarnaast zijn er 2 factoren die beslist aanwezig moeten zijn op iedere datingsite: een goede lay-out en een bepaalde mate van gebruiksgemak. Als deze twee factoren niet aanwezig zijn, dan zal een gebruiker direct voor een andere datingsite kiezen. Al deze factoren samen vormen een nieuw model, dat in vervolgonderzoek empirisch getoetst kan worden.

25 gedachten over “Scriptie online dating: de resultaten”

 1. Hai Eric,
  Interessant onderzoek! Ik ben voor mijn studie Journalistiek bezig met een nieuwswebsite over cyberlove. Is het mogelijk om met jou in contact te komen om te praten over jouw onderzoek?
  Groetjes Mariska

 2. Hoi Eric,

  ik ben zeer geinteresseerd in je scriptie. Ik zou graag weten hoe je de verschillende factoren zoals bijvoorbeeld, informatie en amusement hebt gedefinieerd. Is het mogelijk om jouw scriptie door te lezen?

  Met vriendelijke groet,

  Barbera Muller

 3. Hallo Eric,

  Ook ik zou graag jou scriptie in willen zien. Ik ben zelf namelijk ook bezig met een scriptie waarbij een contactsite centraal staat. Hoop snel iets van je te horen.

 4. Hoi Eric,

  Ik ben aan het onderzoeken welke categorien nu met name populair zijn en of daar nog aanvullende diensten voor ontwikkeld kunnen worden. Ik zou graag je scriptie willen lezen, is dat mogelijk?

 5. Hoi Eric,

  Zou je mij je scriptie ook eens kunnen mailen ben wel benieuwd naar je bevindingen.

  Arno

 6. Hallo Eric,

  Ook ik heb wetenschappelijke interesse in jouw scriptie. Is het mogelijk om een digitale versie te bemachtigen?

  groet

  Jeroen

 7. He hallo, ik doe momenteel ook onderzoek over internetdaten en onderzoek hierbij wat internetdaten voor de doelgroep hoogopgeleiden kan betekenen. Zou ik misschien jouw scriptie mogen doorlezen ?

  Groetjes,

 8. Hi Eric,

  Ook ik ben bezig met een paper over internet daten. Zou ik je scriptie ook mogen doorlezen?

  Groetjes,
  Irene

 9. Beste Eric,

  Momenteel zijn wij bezig met een onderzoek naar het onderwerp online dating. daarom had ik de vraag of wij jou scriptie door zouden mogen lezen.

  met vr gr,

  Rick

 10. Dag Eric,

  Ik ben zeer geinteresseerd in jouw scriptie naar Internetdating. Ik ben zelf bezig met een onderzoek over tevredenheid en effectiviteit van Internetdating. Ik zou graag je scriptie willen doorlezen. Is dit mogelijk?

  Groet,
  Esther

 11. Hoi Eric,

  Ook ik ben bezig met het schrijven van mijn scriptie over online dating en single-evenementen.
  Nou is mijn vraag aan jou: ik ben opzoek naar een stuk over het ontstaan van online dating. Ik kan echt nergens uitgebreide informatie vinden. Het zijn steeds maar een paar zinnen. Ik denk dat jij dat wel in je scriptie hebt staan of weet waar ik het kan vinden?
  Ik hoor graag zsm van je!

  Groet,
  Sabine

 12. Hai Eric,
  ik ben bezig met een bachelorscriptie over internetdaten en als het mogelijk is zou ik graag jouw scriptie willen bekijken.

  Laat maar weten wat de mogelijkheden zijn

  Alvast bedankt!

 13. Hallo Eric,

  ik ben op dit moment ook bezig met het schrijven van een afstudeerscriptie met als thema ;Social Networking: de dating scene.

  Mijn vraagstelling: ‘Welke ontwikkelingen binnen multimedia zijn effectief inzetbaar om de social networking- / datingscène beter te kunnen laten functioneren?’

  Zou ik jouw scriptie mogen inzien? En heb jij misschien tips voor bruikbare bronnen of literatuur?

  Alvast bedankt!

 14. Hallo Eric,

  zoals iedereen boven mij blijkbaar ben ik beizg met een eindwerk over internetdating. Zou het mogelijk zijn jouw scriptie door te sturen naar mijn hotmail?

  Alvast bedankt!

 15. Hallo Eric,
  Ook ik ben bezig met mijn eindwerk over online-dating binnen de doelgroep hogeropgeleiden. Als dat mogelijk is zou ik graag je bevindingen willen lezen. En heb je eventueel ook een aantal tips voor bruikbare literatuur?
  Alvast bedankt.
  Groet,
  Annemiek

 16. hoi Eric,

  Ook ik ben bezig met een opdracht over internetdating. Ik ben vooral op zoek naar literatuur hierover, is het mogelijk dat je mij die info kan mailen? Het liefst voor zondag?

  Groetjes,

  Amy

 17. Hoi Eric,

  Ik ben reuze benieuwd naar de resultaten die uit je onderzoek naar voren zijn gekomen. Zou je mij misschien een digitale versie willen opsturen?

  Groetjes Sjoerd

 18. Hoi Eric,

  Wat een interessant onderzoek. Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten en zou deze graag in willen zien! Is dit mogelijk?

  Groet,
  Mariska

 19. Hai Eric!

  Blijkbaar ben ik niet de enige! Je raadt het al: ik doe óók een Master scriptie over internet daten.

  Mijn onderzoek heeft tot doel een beter begrip te krijgen van de strategieën van zelfpresentatie op datingsites.

  Ik ben erg benieuwd naar jouw onderzoek. Specifiek zou ik willen weten hoe je het onderzoek hebt uitgevoerd. In samenwerking met de managers van datingsites, of heb je jezelf simpelweg aangemeld op een datingsite? (onder een valse identiteit?)

  Groeten,
  Else

 20. Hey Eric,
  ik ben ook bezig met een onderzoek naar internetdaten. Zou ik jou scriptie mogen in zien?

  Groeten Iris

 21. Hey Eric!

  ik ben bezig met een onderzoek naar internetdating.
  Zou ik jouw scriptie eens mogen zien?
  Ik ben benieuwd naar je bevindingen.
  Is dat mogelijk?

  Groeten , Sarah

 22. Beste Eric,

  Ik ben bezig met een onderzoek over internetdating. Ik ben erg benieuwd naar naar jouw vragen en de bevindingen.
  Is het mogelijk je scriptie in te zien?

  Groetjes Sigrid

 23. He Eric,

  Ik ben bezig met mijn HBO-scriptie. Ik doe onderzoek naar premium sms diensten, met name gericht op dating.

  Zou ik jou scriptie in kunnen zien?

  Met vriendelijke groet,

  Yvo

 24. Hoi Eric,

  Ik doe nu ook onderzoek naar online dating en ik vroeg me af of ik ook jouw scriptie zou kunnen inzien?

  Met vriendelijke groet,

  Roxanne

Reacties zijn gesloten.