Single loopt niet warm voor SMS dating

Het bedrijf Mobestar heeft in Europa de eerste mobiele datingservice gelanceer die anonimiteit garandeert. Via mDate kunnen singles live contacten met video en spraak aanknopen.

Toch lijkt snel en eenvoudig de liefde van je leven vinden met behulp van een mobiele telefoon aan de meeste singles (nog) niet besteed. Hoewel er veelvuldig wordt geflirt via het mobieltje, voelt meer dan de helft van de singles niets voor het fenomeen sms-dating waarmee dag en nacht een date kan worden gescoord. Dit komt naar voren uit recent gehouden onderzoek door Singlessite.nl.

Tegenover de 72 procent singles die geregeld flirt per sms, staat een magere 4 procent van alleenstaanden die wel eens gebruik maakt van mobiele dating. Bij deze dating variant kan men, na een profiel te hebben aangemaakt, 24 uur per dag een SMS verwachten van dé ideale match. 53 procent van de singles laat weten hier niets voor te voelen.

Voor seks per sms begeven de vingers zich wat vaker naar het mini-toetsenbord van de mobiele telefoon. Ruim eenderde van de ondervraagden zegt zich bezig te houden met deze vorm van seks met een bekende. Het versturen van een pikante foto per MMS gaat voor velen net iets te ver. Slechts 4 procent laat weten wel eens een dergelijke foto te versturen.

Meer over mobiel daten vind je hier.