Site voor mensen die alleen wonen

Sommige alleenstaanden zien niet zo veel heil in datingsites en schrijven zich liever in bij een on-line community van singles. Op deze manier kunnen ze op een informele manier in contact komen met gelijkgestemden. Een voorbeeld van zo’n community is de site Alleenwonen.nl.

Volgens het CBS zijne er in Nederland meer dan 2,3 miljoen mensen die alléén wonen. Alleenwonen.nl richt zich speciaal op deze groep. De leden (voornamelijk gescheiden) zoeken en vinden steun bij elkaar en organiseren samen allerlei activiteiten.

De oprichter van de site, Hein Pragt, benadrukt dat Alleenwonen.nl geen datingsite is. “Eigenlijk is Alleenwonen.nl ontstaan uit onvrede over andere alleenstaanden sites. Op basis van mijn goede en slechte ervaringen met verschillende sites heb ik deze site gemaakt. Er zijn wel een aantal relaties ontstaan via de site, maar dat is zeker niet de doelstelling.”

Volgens Hein Pragt is de site redelijk succesvol. “De site heeft nu meer dan 1100 leden. Bovendien ontvang ik veel positieve reacties.”

Ik vind dit een interessant initiatief. Laten de datingsites hier kansen liggen? Er zijn maar weinig sites die proberen een hechte community te creëren, de meeste grote Nederlandse sites bieden hun leden niet eens een simpel forum.