Slim idee: happy hour op datingsites

Vanaf volgende week start Paiq met een zogenaamd happy hour. Een idee dat ook al wordt toegepast door sommige adult datingsites. Wat houdt zo’n happy hour precies in?

Datingsites die zich richten op live contact tussen mensen, bijvoorbeeld via chatbox of webcam, willen het liefst dat hun leden tegelijkertijd ingelogd zijn. Leden die midden in de nacht of juist midden op de dag inloggen treffen op dat moment vaak geen matches aan. Als leden te vaak inloggen in de daluren, kunnen ze op een gegeven moment teleurgesteld raken.

Lymic is een datingsite die werkt met speeddate sessies via de webcam. Het concept van Lymic komt alleen uit de verf als er veel leden online zijn achter de webcam, en dan nog het liefst evenveel mannen als vrouwen. Daarom heeft Lymic op vaste avonden speeddatingsessies ingepland waar je je voor kunt inschrijven.

Paiq werkt met chatsessies. Hoe meer je met iemand chat, hoe meer je te zien krijgt van de ander.
Maar als die ander nooit tegelijk met jouw online is, kom je er nooit achter of ze jouw perfecte match zijn. Daarom last Paiq op maandagavond een happy hour in waarbij je goedkoper chat-credits kunt kopen. Als je met je door Paiq aangewezen matches chat, kun je zelfs credits verdienen. Slim, want zo verhoogt Paiq het aantal leden dat online is, en dus ook de hoeveelheid geslaagde matches. Het resultaat: meer fun voor de leden, meer opbrengsten voor Paiq.