SMS belangrijk in het datingproces

SMS datingSMS speelt een belangrijke rol in het daten. Dat zegt 40 procent van de Amerikaanse volwassenen in een onderzoek van telecombedrijf AT&T naar flirten en daten via sms.

Het meest populaire zijn liefdesbriefjes via sms. Volgens de onderzoekers heeft 68 procent dit wel eens gedaan. 67 procent stuurde een flirt-smsje.

Volgens de respondenten vormt een sms een makkelijke manier om het ijs te breken voor aanvang van een date. Ruim eenderde vindt dat een sms voor een eerste date helpt tegen de zenuwen. Een kleiner gedeelte denkt dat sms-en voor een eerste date positief werkt.

De telefoon wordt ook wel eens misbruikt tijdens een date. 38 procent heeft weleens de mobiele telefoon gebruikt om zich uit een slechte date te kletsen. 25 procent stuurde weleens een sms om de achterban op de hoogte te houden van de progressie van een blind date.

Ook na de date is sms contact van belang. Bijna alle respondenten vinden dat een sms’je wel eens verkeerd kan worden opgevat. 24 procent vindt te langzaam reageren een grote ‘turn-off’ en 82 procent antwoordt zo snel mogelijk op een sms van de date of partner.

Het zoeken naar een partner via sms komt nog niet van de grond, maar ter ondersteunening van de date is sms weldegelijk van belang.