Sneak preview van Pepper, de nieuwe datingsite van RTL

De eerste resultaten van het 5 Daters project van RTL zijn zichtbaar voor een beperkte groep mensen. We deden een ‘sneak preview’ van de site, inclusief een aantal eerste screenshots. 5 Daters stelde zich als doel een betere datingsite te maken dan al die sites die er nu zijn.

Moodboard
Dat de site anders is dan anderen blijkt bij het inloggen. In plaats van een profieltekst aan te maken en een leuke foto uit te kiezen, begin je hier met het aanmaken van je ‘etalage’. Hier kun je makkelijk (door zoeken in Google Images) plaatjes toevoegen die iets zeggen over jezelf. Bijvoorbeeld je favoriete boek of film, maar ook een foto van een clubavond of een vreemde hobby. Eigenlijk alles kun je in je etalage plaatsen, zodat het een soort digitaal moodboard wordt dat jou beschrijft.

Miniprofiel
Vervolgens kun je een kort miniprofiel invullen, waarop je aangeeft of je rookt, kinderen hebt en wat je leeftijd is, en wat je  zoekt. Deze gegevens worden aangevuld met een persoonlijkheidstest. Gelukkig geen lange test hier, dus het invullen gaat snel. Het nadeel is dat de conclusies van de test wat kort door de bocht zijn. Op basis van de testuitslagen word je direct gekoppeld aan drie matches. Deze matches kun je een bericht sturen of negeren. Voor elke match die je negeert krijg je na enige tijd een nieuwe match. Dit principe kennen we van OkCupid (“Quiver”). Daarnaast kun je op deze site – die om een of andere reden Pepper heet (werknaam?) – ook met willekeurige mensen chatten, iets dat we eerder hebben gezien bij Paiq en BlurryPeople.

5 Daters van RTL screenshot

5 Daters heeft iets gedaan aan veelgehoorde klachten over datingsites: een profieltekst invullen en een avond profielen doorzoeken tot je een ons weegt is hier niet meer nodig. Daarbij hebben ze ook goed gekeken naar een aantal succesvolle sites als OkCupid, Paiq en Branddating. De site is nog niet uitontwikkeld en er is nu nog weinig te beleven. maar deze eerste preview is wel hoopgevend.

5Daters Pepper screenshot