Social communities verdringen datingsites

Datingsites in Noord-Amerika lopen flinke klappen op door de snelle groei van online communities. Eén van de snelst groeiende sites op dit gebied is Facebook, vooral bedoeld voor studenten en scholieren. Sinds de explosieve groei van Facebook is ingezet, verliezen datingsites duizenden leden.

Nederlandse datingsites lijken voorlopig nog geen last te hebben van de groei van Hyves en MySpace. Hyves heeft weliswaar een speciale datingfunctie maar deze wordt maar mondjesmaat gebruikt.

3 gedachten over “Social communities verdringen datingsites”

 1. Het lijkt me sterk dat datingsites geen last hebben van hyves. Denk niet dat mensen hyves veel gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen (de kernfunctie van datingsites), maar hyves vervult zeker een matchmaking functie. Dat meisje waar je naast zat tijdens biologie, maar die je tijdens je studietijd uit he toog bent verloren? Via hyves wakkert het oude vuurtje weer aan! Datingsites en hyves bedienen niet precies dezelfde markt, maar er zit zeker overlap in.

 2. Bedankt voor je reactie, Sander. Je houdt me scherp!

  Eigenlijk had er nog een vraagteken achter deze titel moeten staan. Het is de vraag of alleen Facebook de oorzaak is van het ledenverlies van Amerikaanse datingsites. De markt is daar gewoonweg niet zo gunstig als in Nederland, waar het aantal singles nog steeds snel groeit.

  In sommige gevallen kan Hyves inderdaad een manier zijn om contact te zoeken, maar de site zou nog veel gevaarlijker kunnen zijn als Raymond en de zijnen betere datingfunctionaliteit implementeerden.

 3. Vroeg me af hoe jij erachter bent gekomen hoevaak er gebruik gemaakt wordt van de datingfunctie in Hyves.

  Heb jij hier ergens cijfers over weten te bemachtigen? Is mij namelijk niet gelukt.

  gr. Sofie

Reacties zijn gesloten.