Sociëtijd: dating voor corpsballen (m/v)

datingsite corpsledenNaast het gezelschap tijdens de studententijd, is het opbouwen van een netwerk voor later voor veel mensen een reden om bij een studentenvereniging te gaan. Als lid van zo’n vereniging “maak je vrienden voor het leven”. Niet zelden ontstaan er koppels van twee mensen die beide lid zijn geweest. Maar wat als je studententijd voorbij is en je hebt nog steeds niemand gevonden? Of het gaat uit met je vriend(innet)je? Voor die gevallen is datingsite Sociëtijd opgericht.

De corporale datingsite schetst het beeld van de zoekende corpsbal op de voorpagina:

Misschien heb je haar al eens gezien op een borrel jaren terug, of zat je broer in de jaarclub bij die leuke kerel die je net hebt leren kennen? Het zou allemaal zo maar kunnen. Meld je aan en neem de voorsprong.

Na inschrijving valt op dat de site er heel aardig uit ziet, maar toch slechts een handvol leden heeft. Helaas zijn er niet meer dan 100 mensen actief op de site. Jaarlijks worden méér dan duizend leden alumni bij één van de corpora. Wat dat betreft heeft Sociëtijd een teleurstellend laag ledenaantal.

De oprichter van de site is Dirk van West. Volgens zijn LinkedIn profiel ooit lid van het ASC en Nereus, de roeiclub van het Amsterdamse corps (en tevens VVD-stemmer, Quote-lezer, en fan van golfen en zeilen). Van West zit al langer in de datingbusiness. Hij richtte in 2009 Membersclick.nl op, een datingsite voor corpsleden die inmiddels is opgegaan in Sociëtijd.