Sparkbliss: speel Cupido voor je vrienden

SparkblissBijna één op de vijf mensen ontmoet zijn of haar partner via vrienden of kennissen. Sparkbliss zorgt ervoor dat dit proces voortaan ook online kan plaatsvinden.

Hoe werkt het? Elke lid heeft een eigen netwerk van vrienden, familie en bekenden. Mensen uit dit vertrouwde netwerk kunnen leden introduceren met een korte testinomial zoals “Maaike, jij en Jaap zijn allebei gek op watersport, jullie zouden een keer samen moeten gaan windsurfen.” Vervolgens kan diegene die de testimonial ontvangt zelf bepalen of hij/zij contact legt.

Profielen en foto’s zijn vertrouwelijk binnen ieder netwerk, net als de identiteit van mensen die een introductie ontvangen. Leden bepalen zelf hoeveel mensen ze uitnodigen in hun privé netwerk. Sommige mensen kiezen er voor om zoveel mogelijk connecties te leggen, terwijl anderen conservatiever zijn. Door het toevoegen van “super connectors”, mensen die enorm veel anderen kennen, vergroot je de kansen aanzienlijk.

Voordeel van de methode van Sparkbliss is dat de betrouwbaarheid van matches veel groter is dan op reguliere datingsites. De kans dat er fakers worden voorgesteld door jouw netwerk is minimaal. De vraag is of je je vrienden zo diep in je liefdesleven wil laten doordringen en of zij kunnen bepalen wat de meest geschikte partners voor jou zijn.