Steeds meer datingsites

Het aantal datingsites in Nederland en andere landen blijft nog steeds sterk groeien. Het internationale web wordt langzamerhand een “digitale snelweg naar de liefde”. Dit is de conclusie van een recent onderzoek van IBM.

Het computerbedrijf signaleert een toename van het aantal datingsites met 16,7 procent over de laatste twaalf maanden. “Deze groei is stabiel ten opzichte van een vergelijkbare periode over het jaar daarvoor, toen de groei 17 procent bedroeg”, aldus een woordvoerder.IBM heeft een lijst opgesteld van landen waar veel datingsites zijn gevestigd. Nederland staat op een 5e plaats op deze lijst, want maar liefst 3,2 procent van de datingsites is in ons land ondergebracht.
Op de eerste plaats staan de Verenigde Staten met 58 procent, Duitsland met 17,7 procent op de tweede plek en China met 5,1 procent op de derde. Opvallend is dat het aantal datingsites groeit overigens harder dan het aantal websites in de categorie ‘ongewenste content’, waarin onder meer porno, geweld, criminaliteit en drugs vallen.