Succesformule voor beste datingprofiel

Hoe ziet het ideale datingprofiel eruit? Het is een veelgestelde vraag.
Het succes van een date via internet hangt af van een paar zaken: een goede en korte tekst, geschreven in foutloos Nederlands en meerdere foto’s. Dat is de uitkomst van een onderzoek door de Rijksuniversiteit Groningen.

Alleenstaanden die op zoek zijn naar een relatie selecteren streng op onder andere spel- en stijlfouten in de advertentie en duidelijk beeldmateriaal. Ook wordt eerlijkheid genoemd als een belangrijke eigenschap van de toekomstige partner.Teksten als ‘rugzakje met ervaring’ schrikken af; het doet vermoeden dat iemand met een onverwerkt verleden zit.

Volgens de onderzoekers neemt de digitale romantiek nog steeds toe, vooral als de feestdagen naderen, en hebben factoren als bijvoorbeeld de financiële crisis geen invloed op de behoefte aan liefde.

Binnenkort op Start2Date meer over het perfecte datingprofiel.

3 gedachten over “Succesformule voor beste datingprofiel”

 1. Een korte tekst optimaal?…geloof ik helemaal niks van. Dat is oppervlakkig bepaald. Korte teksten lijken prettig maar zijn dat volgens mij helemaal niet. Ze bevatten vaak zeer cliché-achtige termen of zinnen en zeggen vaak weinig over de persoon in kwestie. Dus vind je die toch leuk en is dat wederzijds dan moet je de persoon leren kennen via mail of chat. Om vaak dan te ontdekken dat je niet matched. 1x is dat niet erg, 2 en 3 keer ook niet. Maar daarna gaat dat irriteren. Want vaak zijn het dingen die je vooraf al wilt weten.

  Een wat langere tekst, waarin staat hoe iemand zichzelf ziet, wat hij doet en wat hij zoekt geeft die info. Maakt het afwegen of iemand bij je past een stuk beter. Hoef je dat niet meer te achterhalen via mail of chat. En dat is nu juist het voordeel van internetdaten.

 2. @Elzenga Dat zou inderdaad heel goed kunnen. Ik vermoed dat de onderzoekers hebben gemeten welke profielen het meeste reacties krijgen en in die zin dus het ‘populairst’ zijn. Of dit uiteindelijk ook zorgt voor een succesvolle date zou nader onderzocht moeten worden.

  Het lijkt me in ieder geval belangrijk om in een profiel -kort of lang- een beeld van jezelf te schetsen. Een deel van jezelf bloot geven zorgt voor een eerste schifting in reacties en vergroot je kansen op het vinden van de juiste partner.

 3. “Het onderzoek werd verricht door de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met datingsite Relatieplanet onder 405 respondenten, tussen de 30 en 50 jaar.”

  Las ik net. Tja weinig verrassend. De site met de minste mogelijkheden iets specifiek van jezelf te laten zien. Laat Relatieplanet in een ander onderzoek nu juist heel slecht uit de bus komen op dit vlak..
  http://igitur-archive.library.uu.nl/student-theses/2008-0701-200545/Doctoraalscriptie%20Friederike%20Birkle.pdf

  Ja een startende internetdater zal door de overweldigende hoeveelheid profielen de lange teksten sneller over slaan. Maar wie wat langer date wordt juist de korte vol standaard zinnen en trefwoorden profielen zat.

  Daten kost veel tijd en kan vermoeiend zijn. Daarom wil je vroeg iemand kunnen beoordelen. Daar niet steeds voor hoeven te mailen en chatten. Ook dat maakt een iets langer profiel prettiger.

  Wat je volgens mij echter nog teveel ziet is dat mensen de “spelregels” van internetdaten niet goed kennen. Teveel op de oppervlakkige wijze daten zoals ze dat in de kroeg of disco doen. En dat is jammer. Want daarmee gebruik je juist de voordelen van internetdaten niet en haken veel mensen al snel weer af.

Reacties zijn gesloten.