T-shirt dating: de stand van zaken

t-shirt datingRondlopen met een SMS code op je t-shirt om in contact te komen met anderen: het zou dé rage worden van afgelopen zomer. T-shirt dating is overgewaaid uit Italië waar het vrij populair is geweest en een tijdje in de mode is geweest. In ons land stortten zich direct meer dan vijf bedrijfjes op het daten via t-shirts. Tijd voor een tussenstand: rage of flop?

T-shirt dating is geen groot succes geworden. De eerste websites die begonnen met t-shirt dating, Peachy en BeHot, zijn inmiddels al weer uit de lucht. Volgens Marc Thomas van Shirtdater.com is zijn service wél succesvol. "We hebben inmiddels veel t-shirts en andere items verkocht. We hebben nog meer inschrijvingen voor de nickname service dan verkochte items, ook internationaal, dus blijkbaar maken mensen hun eigen items en willen via onze site en nickname service gevonden worden. Dat is prima natuurlijk!"

T-shirt daten is geen hype geworden in Nederland. Blijkbaar zijn we toch niet zo modegevoelig als de Italianen. Of vinden we – nuchter als we zijn – het toch wel ver gaan om pontificaal met een telefoonnummer op je shirt rond te lopen.