Tawkify: vind een match met dezelfde Klout score

De datingsite Tawkify voegt nu ook Klout scores toe aan het matchingsalgoritme. Voor wie Klout niet kent: die site bepaalt je reputatiescore op sociale netwerken door te kijken hoeveel berichten je plaatst, wie daarop reageert, wie je vrienden zijn, en hoe je dit netwerk beïnvloed.

Tawkify

Op basis van de Klout score bepaalt de site hoe veel invloed je hebt. Een Klout Score boven de 17 betekent volgens de site dat mensen je zo aantrekkelijk vinden dat je ze inspireert om de liedjes te luisteren die jij luistert, de films te kijken die jij kijkt, en om naar de evenementen te gaan waar jij heen gaat. In dat geval krijg je eerder een match die ook zo’n hoge invloed heeft op anderen. Tawkify is de eerste site die op deze manier matcht.

Tawkify is sowieso een bijzondere site. Wordt je op de meeste sites gematcht en daarna online aan elkaar gekoppeld voor een vervolggesprek, bij Tawkify moet je de telefoon oppikken en hoor je de ander direct. Eigenlijk een ouderwetse babbelbox in een hip jasje. Je wordt gematcht door matchmakers op basis van 10 eenvoudige vragen waarvan je de antwoorden intoetst op je telefoon (interactive voice response systeem). Die score wordt dan aangevuld met je Klout score… et voila, de match is een feit. Het aardige is dat je nu direct in gesprek bent met de ander.

Tawkify werkt niet in Europa, maar wie zich aan de andere kant van de Grote Oceaan bevindt, kan het eens uitproberen op Tawkify.com.