Tinder gaat ‘verified celebrities’ toevoegen

Georgina Verbaan op TinderTinder wordt inmiddels ook gebruikt onder Hollywood-sterren en Bekende Nederlanders. Met name in Amsterdam zijn veel sterren te vinden op de datingapp. Zo zijn Georgina Verbaan, Jamie Westland (Di-rect), Baas B, Ben Saunders en Jody Bernal al gespot op Tinder. Helaas zijn er ook veel fake accounts van bekende mensen. Die nepaccounts gaat Tinder aanpakken.

Om het onderscheid helder te maken gaat Tinder speciale features voor celebrities toevoegen. Sterren hebben vaak een apart Facebook account onder een andere naam. Dat is een probleem op Tinder, want deze naam wordt automatisch overgenomen. In de nieuwe versie van Tinder kunnen sterren inloggen met hun Facebook account en daarna hun naam veranderen. Vervolgens krijgen ze – naar voorbeeld van de ‘verified accounts’ op Twitter – een vinkje naast hun naam, zodat iedereen kan zien dat het om een echt account gaat.

Tinder heeft vrijwel geen fysieke presence buiten Noord-Amerika. Of en hoe Tinder in ieder land gaat checken of de sterren echt zijn is nog onbekend.

Op Tinder kun je alleen met elkaar chatten als er een match is. Voor sterren is dit extra veilig. Ze kiezen zo zelf door wie ze wel en niet benaderd worden.

Update: Jody Bernal gaf als reactie op dit bericht aan dat hij – ondanks de geruchten – niet actief is op Tinder. Waarschijnlijk gaat het dus om een fake account.