Tinder is toch geen $5 miljard waard

Tinder waarde

Bloomberg rapporteerde deze week dat Tinder $5 miljard waard zou zijn. IAC had al een meerderheidsaandeel in Tinder en kocht 10% terug in de succesvolle datingapp van venture capitalist Chamath Palihapitiya. Naar verluidt voor 500 miljoen dollar, waarmee de totale waarde op 5 miljard zou komen. Nu blijkt dat de waarde te hoog werd ingeschat. Hoeveel is Tinder dan wel waard?
De berichten over de $5 miljard waardering van Tinder, verspreidde zich snel. Veel media namen het bericht van Bloomberg direct over, het zou immers niet de eerste keer zijn dat een relatief  start-up zo snel al een hoge valuatie kreeg. Neem Snapchat: tijdens de laatste investeringsronde werd de waarde van die app geschat op $4 miljard. (Al gauw bleken de makers van die app de waarde iets te hoog hebben ingeschat; investeerders raamden de waarde op $2 miljard)

Palihapitiya heeft inmiddels op zijn Twitter account laten weten dat hij een stuk minder heeft gekregen voor zijn aandeel Tinder:

 

Hoeveel Palihapitiya wel heeft gekregen, vertelt de VC er niet bij. Bronnen vertelden aan Business Insider dat IAC in werkelijkheid $50 miljoen heeft betaald. Anderen schatten dit bedrag toch weer hoger.

De waarde van Tinder is waarschijnlijk dus meer dan $500 miljoen, maar een waardering van in de miljarden is voorlopig een brug te ver.