Meer dan 600 miljoen swipes per dag, en Tinder lanceert ‘spoedig’ iets nieuws

Tinder komt binnenkort met iets nieuws.

Na het winnen van een Crunchie voor Best New Start-up in 2013 tijdens de jaarlijkse awardshow van TechCrunch, gaf CEO Sean Rad nog antwoorden op een aantal vragen. Hij reageerde op de geruchten die al langer tijd de ronde doen dat Tinder zijn scope gaat verbreden. De CEO van het 16 maanden oude Tinder, die het recent nog schopte tot de Forbes 30 Under 30, het Amerikaanse lijstje voor succesvolle jonge zakenmensen, liet zich ontvallen dat er nieuwe plannen zijn om verder te kijken dan daten:

“Tinder’s all about filtering through that noise and just letting people who want to communicate with each other communicate… We’re launching something very soon that will answer some [more ] of the questions.”

Speculaties op dit gebied zijn er al langere tijd. Het samenbrengen van mensen door ze beide te laten aangeven of ze de ander leuk vinden, zou ook voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan recruitment: een werkzoekende kan aangeven of hij iets ziet in een toekomstige werkgever, en vice versa. Tinder heeft het selecteren van de ander sneller gemaakt dan iedere andere app, en hun product toegespitst op die specifieke toepassing. Logisch om deze succesfactoren toe te passen voor iets anders dan het vinden van een date.

Of het gaat om een compleet nieuwe markt of een extra feature in de bestaande app is nog onbekend. Naar verwachting zal de volgende grote release (4.0) meer duidelijkheid geven. Tot die tijd wordt er op social media en techblogs druk gespeculeerd.

De CEO gaf tevens nog een paar nieuwe cijfers over Tinder:

    • Per dag ziet Tinder 600 miljoen ratings en 6 miljoen matches. Dit betekent dat één op de honderd swipes een match is.
    • Snelgroeiende markten voor Tinder zijn UK en Brazil. In de UK kwamen er in 60 dagen maar liefst 1 miljoen gebruikers bij.
    • De demografische opbouw van de userbase verschuift: de groep 18-24 jaar maakte ooit 90% van de gebruikers uit, nu nog maar 51%. De groepen spreiden zich verder uit: 25-34 jaar groeit naar 32%. Bijna 9% is boven 35 en 7% is tussen 13-17 jaar. Die laatste groep kan overigens alleen elkaar zien.

2 gedachten over “Meer dan 600 miljoen swipes per dag, en Tinder lanceert ‘spoedig’ iets nieuws”

Reacties zijn gesloten.