‘Tindertising’: guerilla marketing via Tinder

Tindertising screenshotHoewel het via officiële wegen niet kan, wordt steeds vaker op Tinder geadverteerd door bedrijven. Onder (fake) profielen plaatsen bedrijven een link naar een website waar je meer informatie zou kunnen vinden. Een reclamebureau uit Duitsland pakt het nu anders aan en beloont mensen die een boodschap promoten via hun profielfoto op Tinder.

Tinder is mateloos populair maar de makers verdienen hier nog weinig aan. Bedrijven roken al eerder kansen en probeerden hun producten aan te bieden via de site. De meeste van die advertenties zijn te doorzichtig (half ontblote vrouw met link naar shady website) en worden door het moderatieteam van Tinder verwijderd.

Andere mensen pakten het iets voorzichtiger aan: ze uploaden hun eigen foto maar promoten in de eigen omschrijving hun eigen bedrijf of een hip feest in een van de grote steden. Blokkeren is moeilijk voor Tinder, want de gebruiker overtreedt niet de regels.

Tindertising: verzamelnaam voor vormen van promotie waarbij Tinder als medium wordt ingezet

Het reclamebureau Dojo uit Berlijn doet het op een volledig nieuwe manier. Op hun Facebookpagina roepen ze mensen op om 28 maart een profielfoto te plaatsen op Tinder met een ‘hartje’ Dojo. Het is afwachten hoeveel mensen hieraan gevolg geven.

Mensen die mee doen aan de guerilla-actie kunnen gespot worden door het bureau en krijgen gegarandeerd een prijs: ze worden uitgenodigd voor een speeddate.

Is dit een handige manier van adverteren? In ieder geval hoopt Dojo dat Tinder in Berlijn voor een dag verandert in een grote reclamezuil voor het bureau.

Als Tindertising verder oprukt, en andere bedrijven proberen ook op deze manier te adverteren, is er straks toch nog reclame te vinden in Tinder, terwijl de makers van Tinder de app voorlopig bewust advertentievrij houden. Wie weet verandert een deel van de Tinderprofielen binnenkort in sluikreclames voor profiterende merken.

Tinder Dojo Facebook pagina

Een gedachte over “‘Tindertising’: guerilla marketing via Tinder”

Reacties zijn gesloten.