TMG start rechtszaak tegen Relatie.nl

Relatie.nl was opnieuw in het nieuws deze week, maar dit keer op minder positieve wijze. Telegraaf Media Groep (TMG) start namelijk een rechtszaak tegen oprichter Chris Van Tuijl. Hij was eerder initiator van het succesvolle relatieplanet.nl en verkocht dit aan TMG. Destijds was met TMG afgesproken dat Van Tuijl enige tijd niet mocht meewerken aan een datingsite of er zelf een mocht starten. Dit soort afspraken zijn gangbaar bij overnames.

Met de website relatie.nl wilde Van Tuijl een comeback maken in de datingmarkt. Maar TMG is allerminst blij met deze stap en eist nu nu dat Van Tuijl per direct zijn activiteiten met relatie.nl staakt. Volgens TMG is er inbreuk gemaakt op het concurrentiebeding dat pas op 8 oktober 2011 zou aflopen, en zij vordert nu €25.000 per dag zolang de activiteiten niet gestaakt worden. Het vreemde is dat Van Tuijl beweert dat er sinds 1 januari 2011 geen concurrentiebeding meer is. Hoe kan een datum die contractueel is vastgelegd tot zoveel onduidelijkheid leiden?

Inmiddels hebben zich diverse ondernemers gemeld bij Van Tuijl die graag onder hun naam Relatie.nl zouden starten, om zo het concurrentiebeding met TMG te omzeilen.

Een gedachte over “TMG start rechtszaak tegen Relatie.nl”

Reacties zijn gesloten.