Top 5 berichten op Dating Insider in 2012

2012 was het jaar van véél nieuwe mobiele dating apps en een aantal grote internationale overnames en uitbreidingen op de datingmarkt. Dit waren de meest gelezen berichten op Dating Insider in het afgelopen jaar:

1. Uitgaan voor singles in 2012: top 10 café’s in Amsterdam (+ 5 nachtkroegen)
Nieuwe mensen ontmoeten doe je als single natuurlijk niet alleen op datingsites. Een veelgestelde vraag bij singles is waar ze het beste de avond (en nacht) kunnen doorbrengen. Daarom een selectie van de 10 leukste café’s en 5 leukste nachtkroegen voor singles.

2. Imago datingbranche heeft te lijden onder onbetrouwbare datingsites
Er zijn anno 2012 in Nederland (helaas) ook een flink aantal onbetrouwbare datingsites te vinden. Sommige zijn overduidelijk nep, zoals Frunniken.nl. Andere sites zijn minder snel herkenbaar als namaak. Safe Dating Networks, genoemd in dit artikel, heeft inmiddels haar beleid aangepast en controleert nu op echtheid van leden.

3. Twoo: social network Netlog komt met eigen datingsite
Datingsite Twoo was absoluut dé verrassing van dit jaar. twoo-social-network-netlog-komt-met-eigen-datingsite. Geen enkele datingsite groeide zo rap, en werd ook zo snel succesvol verkocht.

4. Maurice de Hond: 1 op de 5 relaties start via online dating
In opdracht van Lexa kwam Maurice de Hond met dit opmerkelijke onderzoeksresultaat. Kijkend naar hun huidige relatie geeft 1 op de 5 mensen aan dat deze is ontstaan op een datingsite. Binnenkort volgt een deep-dive op dit onderzoek op Dating Insider.

5. iDate 2013: een vooruitblik
Nog twee weken en dan begint de grootste datingconferentie ter wereld. In een vooruitblik keek ik naar de agenda en de mogelijke winnaars van de iDate Awards.