Tweederde singles zoekt partner via internet

Het vertrouwen in internetdating lijkt te groeien: tweederde van de singles gaat via internet op zoek naar een toekomstige partner. Dit stelt het Britse Parship, een van de grootste online datingdiensten in Europa, na een eigen onderzoek.

Twee van de drie door Parship.co.uk ondervraagden zegt het afgelopen jaar op internet te hebben gezocht naar een partner, aldus de Britse krant The Times. De online datingmarkt zou in Engeland goed zijn voor een omzet van ongeveer 12 miljoen pond. Naar verwachting is dat over twee jaar bijna verviervoudigd.

Volgens het datingbureau neemt het vertrouwen in internetdating toe. De helft van de online daters is ervan overtuigd dat ze via internet ook een partner gaan vinden. Zes maanden geleden was dit nog 35 procent.

Chatrooms speciaal voor singles worden door velen niet echt serieus genomen. “Het is een plek waar ze misschien een one-night stand tegen het lijf lopen”, aldus een woordvoerder van het online datingbureau.

De Nederlandse tak van Parship, die sinds twee jaar actief is, deed vorig jaar ook een onderzoek naar het fenomeen online dating. Daaruit kwam naar voren dat 2 procent zijn huidige partner heeft ontmoet via internet. De meeste ondervraagden (30 procent) hebben hun partner via vrienden of familie leren kennen.