Twitterdating: deel je date via Twitter

Liefde vinden via Twitter? Dat het mogelijk is bewijst de fanatieke Twitteraar Marloes Veldhuizen. Zij sprak dit weekend via Twitter af met Gabe Mac in een restaurant in Amsterdam. Hun volledige date was live te volgen via Twitter en Bambuser. Dating 2.0 in optima forma!

Dating via Twitter lijkt in opkomst. Polle de Maagt en ik bedachten een tijd terug Twitter Taildating, een datingvariant waarbij je live aan je vrienden laat zien hoe je date verloopt. Sinds kort is er ook Date Tweeting, hier worden de Tweets die je verstuurd tijdens je date gedeeld met de hele wereld.

Terug naar afgelopen vrijdagavond. Hoe verliep de eerste Nederlandse Twitterdate? Gabe zocht naar een restaurant met draadloos internet, dit bleek vrij lastig en hij arriveerde daardoor 30 minuten te laat. Tijdens de date keek de Twitter-community mee. Marloes had weinig problemen met het gebrek aan privacy, maar Gabe vond dat af en toe best spannend. Het restaurant verbood Marloes en Gabe om de date tijdens het eten verder te streamen, dat was het enige moment dat Marloes en Gabe tijd hadden om onder twee ogen te spreken. Hoe de hele date verliep, kun je zelf zien op het weblog van Marloes.

De reacties van andere Twitterazi op de date zijn positief. Het volgen van de date van een bekende is leuk en voldoet misschien zelfs aan een voyeuristische behoefte.

Natuurlijk zijn we benieuwd of er sprake is van ware liefde. Was de Twitterdate een succes? En gaat er een tweede date komen? Marloes reageerde in ieder geval positief. To be continued!

De pre-date video van Marloes:


6 gedachten over “Twitterdating: deel je date via Twitter”

 1. Als je het zelf gaat proberen mag je in je online tools Mobypicture en Twittersoap echt niet vergeten…
  Zorgen voor een mooi verslag voor het nageslacht! :)

 2. Senioren dating, wel even wennen, beetje eng. Ik kan je zeggen dat ik een leuke man ben tegen gekomen via een dating site.
  Was wel eng zo de eerste keer, maar na wat chatten en mailtjes sturen hebben we elkaar na 4 weken eens gebeld.
  Aantal keren gebeld en toen werd ik uit genodigd om eens te gaan eten, gewoon in een restaurant.
  Nu? Nu ben ik weer verliefd, heerlijk net als vroeger…
  Internet dating, ikke wel.

  Succes, Josefien

Reacties zijn gesloten.