Uitgaan voor singles: top 10 café’s in Amsterdam

Het aanbod van café’s en clubs in Amsterdam is overweldigend. Voor ieder wat wils, zou je zeggen. Een veelgestelde vraag bij singles is waar ze het beste de avond kunnen doorbrengen. Daarom hier een overzicht van de 10 leukste kroegen voor singles.

1. Weber
De arty, uitgesproken single drinkt zijn biertjes aan de bar van café Weber op Marnixstraat 397. Gemoedelijke sfeer en superdruk in de weekends. Naastgelegen café Lux is een goed alternatief.

2. De Pilsvogel
De Pilsvogel op Gerard Douplein 14 zit altijd vol studenten, yuppen en andere buurtbewoners. Een pick-up spot voor 20’ers en jonge dertigers.

3. Caffe Oslo
Caffe Oslo ligt aan de Sloterkade 1a, een desolate plek in Amsterdam. Maar als het niet te ver uit de route is, vind je in dit grote café iedere avond andere singles.

4. Finch
De mooie single staat altijd vooraan in Finch op de Noordermarkt 5. Het café fungeert als meeting point voor de Amsterdamse horeca scene. In het weekend vol met yuppen en creatieven.

5. Brix
In bar-restaurant Brix op Wolvenstraat 16 staan gefortuneerde studenten en yuppen hun prosecco weg te drinken. Niet goedkoop, maar een aanrader voor de hoger opgeleide met netgestreken overhemd (of wie op dat type valt natuurlijk).

6. Palladium
Palladium (Kleine Gartmanplantsoen 8) staat bekend op de mooie dames, voetballers én lekkere broodjes. Op vrijdagavond vind je hier veel gestreepte pakken en gesteven kragen. Prima startpunt voor een oppervlakkige uitgaansavond.

7. Vakzuid
Vakzuid in het Olympisch Stadion (nr. 35) is een walhalle voor de single. Veel gladde businessmannen en yuppen.

8. Harry’s Bar
Harry’s Bar (Spuistraat 285) is een cocktail- en sigarenbar waar kosmopolieten zich zeker thuis zullen voelen. Vol toeristen, expats en Amsterdamse studenten.

9. Café Nol
Van een heel ander niveau is Café Nol (Westerstraat 109). Het bekende café in Amsterdam trekt een gemixt publiek aan: studenten, zakenmannen, voetballers, boeren en tandartsen. Kitsch ingericht café voor de single die van Hazes houdt.

10. Bubbles
Als het eind van de avond in zicht is en je bent nog niet geslaagd, dan is er gelukkig nog Bubbles in Lange Leidsedwarsstraat. In het weekend staat deze pick-up spot vol dronken studenten en net-afgestudeerden.

Heb je aanvullingen op deze top 10 of ben je het er juist helemaal niet mee eens? Reageer dan met jouw favoriete singles café in Amsterdam!

2 gedachten over “Uitgaan voor singles: top 10 café’s in Amsterdam”

  1. Hallo, goede tips hierboven! Als aanvulling;
    Wij organiseren de 14de een gezellig valentijnsdiner in stadsdeel Westerpark! Voor meer info of aanmeldingen check onze website (url) of huisfeesten.nl

    Groet,
    Vlees inde Kuip

Reacties zijn gesloten.