Uitgaan voor singles in 2012: top 10 café’s in Amsterdam (+ 5 nachtkroegen)

uitgaan singlesHet aanbod van café’s in Amsterdam is groot, maar het aantal goede clubs is nog steeds op een hand te tellen. Hoewel de gemeente sinds vorig jaar 24 uur per dag uitgaan mogelijk heeft gemaakt, blijven de dansvloeren in onze hoofdstad nog achter op steden als Londen en Berlijn. Amsterdam is een stuk beter bedeeld als het aankomt op café’s en nachtkroegen. Voor ieder wat wils, zou je zeggen. Een veelgestelde vraag bij singles is waar ze het beste de avond (en nacht) kunnen doorbrengen. Daarom hier een selectie van de 10 leukste café’s en 5 leukste nachtkroegen voor singles.

CAFÉ TOP 10

1. Weber
De jonge, uitgesproken single drinkt zijn biertjes aan de bar van café Weber op Marnixstraat 397. Gemoedelijke sfeer en superdruk in de weekends. Eenvoudig te verwarren met naastgelegen café Lux, een prima alternatief.

2. Chocolatebar
Chocolatebar is een van die kroegen in de Pijp waar het zowel overdag als ’s avonds goed toeven is. Geen favoriet onder suffe stelletjes, maar des te meer bij de vrijgezelle Amsterdammer. Ook in 2012 wordt er waarschijnlijk weer veel geflirt in deze tent aan de 1e van der Helststraat.

3. Het Paardje
Het Paardje op Gerard Douplein zit altijd vol studenten, yuppen en andere buurtbewoners. Een pick-up spot voor de net-werkende twintiger en de om de hoek wonende dertiger. Een alternatief is het tegenover gelegen Pilsvogel.

4. Finch
De mooie single staat altijd vooraan in Finch op de Noordermarkt 5. Het café fungeert als meeting point voor de Amsterdamse horecascene. In het weekend vol met yuppen en creatieven.

5. Proust
Proust ligt net als Finch aan de Noordermarkt. Verwacht geen compleet ander publiek, misschien wel een enkele toerist. Het eten is hier iets beter, handig als je aan het begin van de avond nog even wilt dineren met vrienden of vriendinnen.

6. Brix
In bar-restaurant Brix op Wolvenstraat 16 staan gefortuneerde studenten en yuppen hun prosecco weg te drinken. Niet goedkoop, maar een aanrader voor de hoger opgeleide met netgestreken overhemd (of wie op dat type valt natuurlijk).

7. Palladium
Palladium (Kleine Gartmanplantsoen 8) staat bekend op de mooie dames, voetballers én lekkere broodjes. Op vrijdagavond vind je hier veel gestreepte pakken en gesteven kragen. Prima startpunt voor een oppervlakkige uitgaansavond.

8. Vakzuid
Vakzuid in het Olympisch Stadion (nr. 35) is een walhalla voor de single, mits je het goede feestje te pakken hebt. Veel gladde zakenmannen en yuppen, en relatief veel volk van ‘buiten de ring’.

9. Harry’s Bar
Harry’s Bar (Spuistraat 285) is een cocktail- en sigarenbar waar kosmopolieten zich zeker thuis zullen voelen. Vol toeristen, expats en Amsterdamse studenten.

10. Prik
Café Prik is in 2010 gekozen tot Best Gay/Lesbian Venue of Amsterdam. De website van deze vrolijke kroeg is zo roze dat het pijn doet aan je ogen. Naar eigen zeggen “niet wannabe hip en trendy, maar wél fris en vooral relaxed.”

NACHTKROEGEN TOP 5

Deze kroegen worden echt pas leuk na 12 uur, en als je al minimaal een paar drankjes hebt gedronken. De sfeer is meestal meer dan gemoedelijk, en hier kun je makkelijk scoren – ook aan het eind van de avond.

1. Players
Welke kroeg op het Leidseplein in de mode is, wisselt ieder seizoen. De laatste maanden is Players duidelijk de favoriete hang-out voor vrijgezellen. Vooral in het weekend een gegarandeerde hit.

2. Bubbles
Als het eind van de avond in zicht is en je bent nog niet geslaagd, dan is er gelukkig nog Bubbles in Lange Leidsedwarsstraat. In het weekend staat deze pick-up spot vol dronken studenten en net-afgestudeerden.

3. La Bastille
La Bastille is al bijna 35 jaar een begrip in Amsterdam. De ‘kleine’ La Bastille vind je op kruipafstand van het Leidesplein. Het publiek is hier een tikkie sjieker dan bij Bubbles, hoewel het een kwestie blijft van lood om oud ijzer. Bijna altijd leuk, als je maar genoeg gedronken hebt. Er is ook een ‘grote’ La Bastille op het Thorbeckeplein.

4. Jimmy Woo
Jimmy Woo (Korte Leidsedwarsstraat 18) vind je óf geweldig óf verschrikkelijk. De fan heeft het steevast liefkozend over ‘de Jimmy’. De andere categorie klaagt vooral over de rij buiten en het belachelijke deurbeleid. Met nette schoenen aan, of liever nog een plaats op de gastenlijst, geraak je het snelst binnen en drink je drankjes met de incrowd. Vaste bezoekers zijn zelden écht hip, maar steevast stylish gekleed.

5. Café Nol
Van een heel ander niveau is Café Nol (Westerstraat 109). Het bekende café in de Jordaan trekt een gemengd publiek aan: studenten, zakenmannen, voetballers, boeren en tandartsen. Een kitsch ingerichte kroeg voor de single die van Hazes houdt.

Deze lijst werd samengesteld met hulp van een aantal actieve Amsterdamse (ex-)singles. Heb je aanvullingen op de top 10? Reageer dan met jouw favoriete single café in Amsterdam.

Een gedachte over “Uitgaan voor singles in 2012: top 10 café’s in Amsterdam (+ 5 nachtkroegen)”

Reacties zijn gesloten.