Valentijn minder populair?

Valentijnsdag wordt steeds minder populair. Dit schrijft Elsevier. Veel mensen vinden Valentijnsdag "te commercieel". En als minder mensen hun geliefde verrassen op Valentijnsdag dan gaan bedrijven ook minder aandacht aan Valentijnsdag besteden. Uit sommige onderzoekjes blijkt zelfs dat Valentijn helemaal wel kan worden afgeschaft.

Toch is er voor de Valentijnfreaks geen reden om het somber in te zien. 14 februari is nog steeds de dag om diegene waar je van houdt een beetje extra aandacht te geven. Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan geeft Datingfacts nu een overzicht van leuke Valentijnsites.

Benieuwd waarom we eigenlijk Valentijnsdag vieren? Start2Date ging op zoek naar de geschiedenis van Valentijnsdag. De herkomst van deze dag gaat waarschijnlijk zelfs terug tot in de Romeinse tijd!

Op Valentijn is het versturen van een echte kaartnatuurlijk het leukst. Heb je liever een (anonieme?) electronischekaart, dan zijn er veel sites die je hierbij van dienst zijn. Kijkbijvoorbeeld eens tussen de kaarten van Kaartcentrum of Kaartenhuis. Als je niet zo van kaarten houdt, kun je altijd nog een telepathische liefdeswens versturen…

Als het goed klikt tussen jullie zou je lekker uit eten kunnen gaan, maar het is misschien nog veel leuker om samen te koken. De BBC heeft daar zelfs een speciale pagina aan gewijd.

Nog geen cadeau gevonden? Kijk dan eens in de top 10 van originele valentijnscadeaus.