Veilig foto’s en video’s versturen naar je date

In de Radio Online uitzending van 28 juni wordt aandacht besteed aan de Couplebox. De Couplebox is bedoeld voor mensen die hun filmpjes en foto’s veilig willen opslaan en versturen over internet. Hoe werkt het? Iemand anders – bijvoorbeeld iemand die je kent via een datingsite – kan jouw box bekijken en krijgt daarvoor éénmalig een uniek wachtwoord. De ander kan dan jouw (pikante?) foto’s of filmpjes bekijken, maar niet opslaan.

De site maakt gebruik van sterke encryptie (256-bit) voor de wachtwoorden. In feite is de Couplebox een soort digitale kluis voor je persoonlijke beelden. Dit voorkomt dat iemand in je Couplebox kan komen en er jaren na je on-line dating avonturen plotseling foto’s of video’s opduiken die je liever privé had gehouden.

Een account op Couplebox.com kost ongeveer 20 euro.

3 gedachten over “Veilig foto’s en video’s versturen naar je date”

  1. Daar heb je een goed punt. Alles dat op je beeldscherm staat kun je natuurlijk indirect toch opslaan d.m.v. een druk op “print-screen”. Het is zelfs mogelijk om met speciale software de filmpjes ook op te slaan. Misschien is het dus toch niet dé oplossing…

Reacties zijn gesloten.