Vier soorten ideale mannen

Een man kan om een aantal verschillende redenen aantrekkelijk zijn voor vrouwen. Al deze verschillende mannelijke eigenschappen lijken wel eens terug te voeren tot slechts vier verschillende archetypen. In veel bekendste acteurs uit Hollywood spelen meestal bij één van deze vier types horen. Daarom illustreer ik ieder archetype hier met één wereldster die exact weergeeft wat dit type man inhoudt.

brad pitt1. De Macho
Brad Pitt

De Macho gedraagt zich altijd mannelijk. Hij ‘vermant’ zich vaak, en probeert zijn emoties dus te verbergen of te ontkennen. Hij stelt zijn moed, fysieke mannelijkheid, liefde voor vrouwen en agressiviteit graag tentoon en laat slechts zelden zijn emotionele kant zien. 

johnny depp2. De kunstenaar
Johnny Depp

De Kunstenaar is zich bewust van zijn creatieve talenten. Doordat zijnkunstzinnigheid is hij vaak ook eigenzinnig en avontuurlijk. Hij doet waar hij zin inheeft en trekt zich daarbij weinig aan van anderen. Vaak is defeminiene kant van deze man ook goed zichtbaar. Deze vrouwelijkheid uitzich meestal het duidelijkst in artisticiteit, expressiviteit enextraversie.

george clooney3. De Huisman
George Clooney

De Huisman is altijd bereid om voor zijn partner en kinderen te zorgen. Deze man is zeker geen watje, maar kent wel een hoge prioriteit toe aan zijn gezinsleven. Huismannen kunnen goed de balans tussen werk en privé vinden. Ze gedragen zich respectvol naar anderen toe. Daarnaast houden ze van gezelschap en zijn ze sociaal begaafd. Vrouwen zien de Huisman vaak als een ‘goede vader voor hun kinderen’.

hugh grant4. De Gentleman
Hugh Grant

De Gentleman is een man met manieren. Hij weet precies hoe hij zich in allerlei situaties moet gedragen. Door zijn beleefdheid zal hij zelden onsympathiek worden gevonden. Deze man is uitstekend gezelschap voor een sjiek diner bij kaarslicht. Hij is onderhoudend als gesprekspartner en kan goed luisteren. De Gentleman gedraagt zich altijd hoffelijk naar vrouwen.

Wat is jouw favoriete type man? Is het misschien een combinatie van meerdere types of duidelijk één type?