Vier succesfactoren van datingsites

Op de dag voor Valentijn staat ComputerWorld uitgebreid stil bij het succes van Amerikaanse datingsites.
Een goed geoliede datingsite machine kan veel geld opleveren in een markt die in 2009 goed zal zijn voor $1049 miljoen, en naar schatting 10% per jaar zal groeien (Forrester Research).

Om een datingsite succesvol te maken, moet deze aan vier voorwaarden voldoen:

1. Uitstekende responstijden. Een gebruiker zou direct een aantal matches moeten krijgen, zodra hij of zij een account aan heeft gemaakt. Websites als eHarmony en Parship stellen enkele tientallen tothonderden vragen en bepalen uit het persoonlijkheidsprofiel een lijst van matches. Relatieplanet en Lexa houden het eenvoudiger en maken gebruik van een korte vragenlijst.

2. Minimaal 10% van de inschrijvingen omzetten naar betalende leden. Om te zorgen dat veel leden uiteindelijk gaan betalen, is het slim om de doelgroep van de datingsite op te splitsen in segmenten op basis van gedrag en demografie. Analyseer gedrag van groepen bezoekers en gebruik deze informatie om de conversie te verhogen.

3. Op verschillende manieren in contact treden met matches. De behoefte om op vernieuwende manieren in contact te treden met anderen wordt steeds groter. Video chat is misschien wel de meest controversiële communicatiemethode aangeboden, al was het maar omdat de video-sessies vaker seksueel getint zijn. Een innovatieve communicatiemethode is de 3Dwereld met avatars zoals OmniDate die aanbiedt.

4. Opschonen van fakers, scammers en gehuwde mannen. Naar schatting zijn 10% van de dagelijkse aanmeldingen op een datingsite fake. Denk aan mensen die zich bewust registreren met valse gegevens of oplichters. Om dit te voorkomen wordt handmatig gecontroleerd of gewerkt met professionele oplossingen zoals ReputationManager.

2 gedachten over “Vier succesfactoren van datingsites”

  1. Ik wil graag van U vernemen of Lexa en Lexamore hetzelfde is??? Ben betalend lid tot 3 juni, maar ik kan op geen enkele advertentie reageren!! hoe zit dat????? Gr. Gerben46

  2. Lexa.nl en Lexamore.nl zijn twee verschillende producten maar vallen wel onder Lexa paraplu. Lexa.nl richt zich op het casual daten en via Lexamore.nl kunnen singles via een persoonlijkheidstest met elkaar ‘gematched’ worden. Elk product heeft zijn eigen membership dat in prijs verschilt.

Reacties zijn gesloten.