Vrouwen bereiken in drie stappen

vrouwen datingsitesVeel datingsites zitten met een probleem: er zijn te weinig vrouwen ingeschreven. Een chronisch gebrek aan vrouwen kan erg nadelig zijn. Ten eerste schrijven mannen zich meestal pas in als er genoeg vrouwelijk ‘aanbod’ is. Zonder vrouwen ook geen mannen. Ten tweede worden nieuwe vrouwelijke leden op zulke datingsites vaak bedolven onder de reacties. Dit kun je als positief ervaren, maar voor veel vrouwen heeft het ook een keerzijde. Als vrouw met een aantrekkelijk profiel kun je de eerste dagen tientallen reacties krijgen, waaronder een hoop oneerbare voorstellen waar je toch niet op gaat.

Het aantal mannen en vrouwen moet dus in balans zijn. Drie tips zodat méér vrouwen zich inschrijven op een datingsite:

#1– Samenwerkingen met web communities. Op communities zijn veel vrouwen actief, bovendien kun je alleen bepaalde demografische kenmerken targeten. Door je alleen op vrouwen te richten, krijg je meer vrouwelijke inschrijvingen tegen een lagere prijs. Ook via affiliate programma’s kun je vrouwen benaderen op de websites waar ze vaak zijn te vinden.

#2 – Ontwikkel micro websites. Microsites zijn kleine websites speciaal opgezet om vrouwen naar je site te trekken. Ze wijken qua opzet sterk af van de datingsite zelf en hebben vaak een bepaald thema. Zo ontwikkelde een datingsite voor jongeren ooit een microsite met een game over liefde. Voor vrouwen zou je kunnen denken aan een microsite met make-up tips of een special over de Huishoudbeurs.

#3 – E-mail marketing. Analyseer de statistieken over vrouwen in de bestaande ledendatabase. Op welke e-mails reageren vrouwen het meeste? Misschien is een speciale nieuwsbrief voor vrouwen een optie. Bepaald via views en clickthroughs wat het meest gelezen wordt. Nieuwsbrieven leiden vaak tot positieve mond-tot-mond reclame onder vrouwen.