Wat maakt mannen aantrekkelijk?

aantrekkelijke manWat maakt een man nou aantrekkelijk in de ogen van anderen? Is het een goed uiterlijk, veel macht, of toch gewoon geld? Onderzoeksbureau Synovate sprak wereldwijd met 10.800 mannen envrouwen over mooie mannen en waarom ze dat zijn. De conclusie: de basisvereiste voor een man die voor knap wil doorgaan, is dat hij er een goede hygiëne op nahoudt.

Een goede hygiëne uit zich bijvoorbeeld in een frisse adem. Andere belangrijke factoren voor die bepalen hoe knap een man is: zelfvertrouwen en goed gekleed zijn.

De regionale verschillen in het onderzoek zijn groot. Nederlandse vrouwen vinden hygiëne namelijk minder belangrijk dan uitstraling. 41% van de Nederlandse vrouwen is van mening dat een man een zekere mate van charisma en uitstraling moet hebben wil hij als knap worden ervaren. Blijkbaar valt 59% dus ook op mannen zonder enige vorm van charisma…

Nederlandse man vindt zichzelf niet sexy

Aan de mannen zelf werd gevraagd of ze zichzelf aantrekkelijk vinden. Griekse mannen hebben eenuitgesproken Adoniscomplex, 81% van hen vindt zichzelf sexy, op de voetgevolgd door de Russen (80%) en de Zuid-Afrikanen (78%).


De Nederlandse mannen staan aanhet andere einde van de lijn: van hen zegt 71% zichzelf niet sexy tevinden. De enige mannen die slechter scoren zijn de Maleisische mannen.

Verbazende resultaten
De onderzoekers zijn verbaasd over de resultaten.
De verschillen per land zijn zo groot dat er misschien helemaal geen universele maatstaf voor mannelijkschoon bestaat. Laat staan dat mannen überhaupt over mannelijke schoonheid durven praten.
En dat zouden ze volgens de onderzoekers toch eens moeten doen. Bob Michaels licht toe: "Mannen praten nooit – of hoogstzelden – over mannelijk schoon; zo wordt het voor ons geslachteen bijna-taboe onderwerp."