Wat willen vrouwen horen op datingsites? Waarom sommige complimenten wel werken, en andere niet

In de film What women want zoekt een snelle reclamejongen gespeeld door Mel Gibson naar wat vrouwen werkelijk willen. Leuk basisidee voor een film, maar de kijker leert uiteindelijk weinig over de échte reacties van vrouwen. Onderzoek op datingsites brengt daar verandering in.

Datingsite OKCupid onderzocht meer dan 500,000 verstuurde openingsberichten om te bepalen of de berichten werden beantwoord of juist werden verwijderd. De uitkomsten zijn fascinerend.

In de grafieken geeft het groene gebied boven de lijn aan dat vrouwen relatief vaker antwoorden op het gestuurde bericht. Het rode gebied onder de lijn betekent dat berichten met deze woorden juist vaker werden verwijderd.

Onderstaande grafiek laat het duidelijk zien: direct complimenten geven over het uiterlijk van een vrouw werkt niet. Maar algemene complimenten verhogen juist de kansen:

OK Cupid compliment chart

In plaats van vleierij en geslijm hebben vrouwen liever dat mannen werkelijk interesse in hen tonen. Ze zijn geneigd om positief te reageren op woorden die aangeven dat iemand haar profiel echt goed heeft gelezen:

OKCupid compliment chart 2

Het onderzoek laat nog veel meer interessante uitkomsten zien:
– Breezer en SMS taal werkt niet
– Ongewone begroetingen leveren meer reacties op
– Direct aansturen op contact buiten de datingsite – bijvoorbeeld op MSN – is fout
– Wees specifiek, duidelijk en verwijs naar het profiel van de ander

Tenslotte hebben mannen hebben meer succes met taalgebruik waaruit blijkt dat ze bewust zijn van eigen gedrag (bijv. sorry, apologize, awkward, probably).

Leuke materie, en o zo bruikbaar voor de praktijk!

4 gedachten over “Wat willen vrouwen horen op datingsites? Waarom sommige complimenten wel werken, en andere niet”

  1. Denise, inderdaad allebei hetzelfde onderzoek als bron gebruikt. Jouw blog schrijft (vanuit D-Date) tips voor online dating, en Datingfacts is onafhankelijk en analyseert de stand van zaken in de online datingmarkt. Succes met je blog!

  2. Eerlijkheid gebiedt mij te bekennen dat mijn blog niet op het door jou genoemde onderzoek was gebaseerd, wel op vele coachingsvragen over dat onderwerp. Het blog was al af voordat ik jouw blog met het onderzoek las.

    Bedankt voor je goede wensen. Net als jouw blog is het mijne ook onafhankelijk, vanuit een andere invalshoek. Net als mijn workshops overigens; met allebei informeer ik de single over hoe je met internetdaten succesvol kunt zijn. Soms wordt daarbij weliswaar ook een voorbeeld gegeven waarin D-Date gebruikt wordt (naast voorbeelden uit andere sites), maar het is mijn enige doel zoveel mogelijk singles via internetdaten succesvol de liefde van hun leven te laten vinden. De datingsite waarmee ze dat bereiken speelt daarbij geen rol. Simpelweg omdat bij elke datingsite weer andere klanten passen.

    Je kunt in onder andere de reacties op de workshop lezen, dat daaraan singles deelnemen die op allerlei verschillende datingsites zijn ingeschreven hetgeen zeker een toegevoegde waarde geeft. De deelnemers waarderen specifiek dat ik vele praktische voorbeelden laat zien die van allerlei sites komen.

    Zo helpen wij beiden de singles ieder op onze eigen wijze bij het bereiken van hun doel. Ik blijf je blog met interesse volgen.

Reacties zijn gesloten.