Werkt dating via Twitter?

Twitter groeit als kool. Met een verbluffende explosie van gebruikers met 1382% per jaar is de microblogging dienst een van de snelst groeiende internetfenomenen na e-mail. Allerlei nieuwe datingdiensten proberen mee te liften op dit succes. 

Radaroo is een simpel datingconcept waarbij je met een code duidelijk maakt wat je geslacht is, in welkgeslacht je interesse hebt, waar je vandaan komt en de activiteit dieje wilt doen op je eerste date.

Flirt140 maakthet mogelijk om andere Twitteraars te zoeken die voldoen aan eenzoekprofiel. Vooralsnog werkt de service alleen voor AmerikaanseTwitter accounts, dus voor Nederlandse Twitter gebruikers is het nogeven wachten.

140Love vraagt behalve je Twitter username en wachtwoord ook antwoorden op een flinke lijst met vragen. Op basis van je voorkeuren zoekt de computer een match in de buurt.

DrFoxy claimt je persoonlijke matchmaker te zijn die mensen vindt die bij je passen. Dr. Foxy is een virtuele tussenpersoon die ervoor zorgt dat jij in kunt komen met andere zoekenden die een bericht van 140 tekens plaatsen.

Voor Nederlanders zijn de Twitter datingsites nog weinig interessant, alleen al om het feit dat er weinig landgenoten staan ingeschreven. De vraag is of een speciale datingdienst als extra laag op Twitter nodig is. De aard van Twitter zorgt er namelijk alvoor dat gebruikers vanzelf in contact komen met nieuwe mensen met dezelfde interesses.

Wie kent nog meer Twitter datingsites? En geloof jij in het succes van deze diensten? Werkt daten op basis van 140 tekens of is daar echt meer voor nodig?

Een gedachte over “Werkt dating via Twitter?”

Reacties zijn gesloten.