Workaholics zijn goede minnaars

Mannen die continu aan het werk zijn, zijn geen slechte minnaars. In tegendeel zelfs, want ook in de slaapkamer gaan ze zeer grondig te werk. Tijdens een congres van het Amerikaanse psychologische genootschap werd een onderzoek gepresenteerd, waaruit blijkt dat workaholics, als ze eenmaal thuis zijn, voor vuurwerk in de echtelijke sponde zorgen.

De reden dat vrouwen van workaholics vaak klagen is dat ze hun partner te weinig zien, en te weinig hulp in het huishouden ontvangen. Maar in bed blijken ze zelden redenen tot klagen te hebben.

Eerdere onderzoeken gaven ook aan dat vrouwen met mannen die veel en hard werken, vaak klagen over de kwaliteit van hun relatie. Maar daarbij ging het vooral om hun gebrek aan aanwezigheid en om de hulp met de opvoeding van het kroost. Over het seksleven van dergelijke koppels was tot voor kort weinig bekend.

De reden dat workaholics in de slaapkamer voluit gaan komt volgens de onderzoekers voornamelijk door compensatiedrang. Ze willen schuldgevoelens die ze hebben, wegwerken door hun partner op seksueel gebied te bevredigen en hun vrouwen geen reden geven tot klagen.