Zpinner overgenomen door e-mail marketingbedrijf

Datingsite Zpinner is overgenomen door het bedrijf MailDirect. Met dit nieuws is een klein mysterie opgelost. Al enige tijd staat er op Zpinner.nl een mededeling dat de site onbereikbaar is. Leden ontvingen voor het laatst e-mail in februari.

De site begon onder de naam LoveIsOnline, maar veranderde deze al gauw naar ArcadeDating. Uiteindelijk werd toch voor de naam Zpinner gekozen. Zpinner moest dé nieuwe site worden voor jonge, mooie, hippe en trendy singles. Door samenwerkingsverbanden met onder andere Starstyle en het ter ziele gegane ID&T Magazine kreeg de site een redelijk aantal leden. Op marketing gebied ging het helaas minder voorspoedig. Ondanks een tariefverhoging, was het blijkbaar niet haalbaar om van Zpinner een winstgevende datingsite te maken.

Een deel van het ledenbestand is te vinden in de cache van Google Images. Ex-leden van de site moeten niet verbaasd opkijken als ze binnenkort mails met reclame ontvangen. De nieuwe eigenaar is namelijk gespecialiseerd in e-mail marketing.