Dateini en Miss Travel; twee nieuwe reisconcepten uit de Verenigde Staten

De Verenigde Staten heeft een geheel eigen datingcultuur. Als je op date gaat, presenteer je jezelf van je beste kant. Je verkoopt jezelf aan de ander, liefst in een relatief korte tijd. Door gerichte vragen te stellen als “Sport je graag?” en “Waar ga je uit?” kom je er ook snel achter of de ander bij je past. Een avondje nonchalant een drankje doen lijkt er vaak niet in te zitten, want het kan zijn dat de ander alweer met zijn gedachten bij zijn of haar volgende date is. Amerikanen daten namelijk ook nog eens veel frequenter dan wij. Kortom: aan de andere kant van de oceaan nemen ze daten serieus.

Sommige concepten die inspelen op de lokale datingcultuur, zouden hier waarschijnlijk niet zo snel een succes worden. Dateini is bijvoorbeeld zo’n concept; deze site helpt je met het vinden van een route voor een avond daten. Het probleem van de Amerikaanse single is dat deze in een grote stad leeft en geen idee heeft wáár dit keer de date moet plaatsvinden. De keuze is groot, en als je meerdere café’s of restaurants op een of avond wilt bezoeken, is het lastig om een route te maken. De Dateini zoekmachine bepaalt hoe jouw avond er uitziet, door te letten op jouw budget en voorkeuren. Het resultaat is een lijst van plekken, inclusief Yelp-rating en routebeschrijving. Wil je liever Italiaans eten, hou je van muziek en heb je een klein budget? Dan krijg je een ander advies dan diegene die een ruimer budget heeft en romantisch sushi wilt eten.
Dateini en Miss Travel uit Verenigde Staten

Mocht je nog geen date hebben, maar je wilt wel graag op vakantie dan is er Miss Travel. Deze site matcht rijkdom met schoonheid, want als rijke kun je hier de reis van iemand anders sponsoren. Als je haar (of hem?) mee op reis neemt, ben je die ander alleen de kosten van haar reis schuldig. De website lijkt een goed uitgevoerde grap, maar niets is minder waar. Duizenden vrouwen bieden zich inimddels aan als reispartner voor die gulle advocaat, dokter of bankier die ze mee willen nemen naar een ver land.