LikeBright: daten met vrienden van vrienden

De Ware kan dichterbij zijn dan je denkt. De makers van Likebright geloven dat je ideale match iemand is, die één van jouw vrienden al kent.

Op de site kun je inloggen met je Facebook account, waarna je de vrienden van je vrienden kunt bekijken. LikeBright stuurt een berichtje aan die persoon dat je hem of haar wilt ontmoeten, maar zegt nooit dat jij dit bent. Zij zien vervolgens drie plaatjes, waarvan één van jou. Als ze jou kiezen, introduceert de site jullie aan elkaar.

Er zijn allerlei concepten rondom het koppelen van vrienden. Via Inlovia, Clique, Sparkbliss en Vriendenklik speel je zelf voor matchmaker voor single vrienden.

De hamvraag is of dit soort sites werkt. Het antwoord is nee. In theorie klopt het allemaal, want mensen blijken in het echte leven ook vaak te vallen op vrienden van vrienden. Met hen heb je namelijk al een hoop gemeen. Maar in de praktijk gaat het mis. Doordat je online gaat zoeken in je 2e en 3e graads trek je de aandacht, ook van je beste vrienden. In de praktijk kan het goed zijn dat je loopt de azen op de ex van een goede vriend. Of dat je vrienden via hen vrienden horen dat ze actief aan het benaderen bent. Daarnaast is de manier die LikeBright kiest nogal complex. Je kunt ook op Facebook door vrienden van vrienden scrollen en ze een bericht sturen. Of nog beter: op het volgende feestje van die vriend ze eens aanspreken. Dan weet je namelijk direct of er een klik is…
LikeBright daten met vrienden van vrienden