De internationale opmars van Match4Me en 50plusmatch

In Finland kunnen vrijgezelle vijftigplussers sinds oktober terecht bij een speciaal voor hen ingerichte datingsite. Weinig nieuws, zou je denken. Maar deze site is opgezet door de Nederlandse ondernemer John Meuffels, de man achter de Nederlandse sites Match4Me en 50plusmatch. Meuffels is al bijna 10 jaar actief in online dating en is met zijn bedrijf MatchMedia inmiddels aanwezig in 6 Europese landen.

50plusmatch voor vijftigplussersIn Nederland bestaat 50plusmatch vijf jaar en is de grootste datingsite voor deze doelgroep, mede door de vergrijzing in ons land. Er moesten meer landen zijn waar zo’n concept zou aanslaan. Het gebruik van internet onder ouderen in Finland loopt vrijwel gelijk op met dat in Nederland, zegt Meuffels. “Finland is het eerste land ter wereld waar een snelle internetverbinding wordt erkend als grondrecht. Ruim 80% van de bevolking heeft een internetaansluiting.” In Finland wonen ongeveer 5 miljoen mensen, en de populatie vergrijst – net als in Nederland – in een hoog tempo. Wat dat betreft meer dan logisch dat daar nu ook een datingsite start voor vijftigplussers.

MatchMedia startte in in Nederland, en werd later ook actief in België, Noorwegen, Zweden, Denemarken en nu dus ook Finland. Met een klein team breidt Meuffels zijn bedrijf gestaag verder uit in Benelux en Scandinavië. Stap voor stap, en site voor site, altijd gefocust op kwaliteit en service. De gedegen strategie lijkt zijn vruchten af te werpen, want Meuffels ervaart weinig hinder van de crisis. Grote kans dat dit volgende Finse avontuur wederom een succes gaat worden.