Nederlandse flirt app FlirtSmart gaat €110.000 kosten

FlirtsmartEen maand geleden werd FlirtSmart gelanceerd, het Nederlandse alternatief voor de grote internationale location-based dating apps. Een van de twee ondernemers achter de site, Andrew Charnley (28) werd vandaag geïnterviewd in FD. Hij licht toe hoe hij zich onderscheidt van andere sites en hoeveel budget hij reserveerde voor ontwikkeling van zijn product.
Charnley hoopt met zijn app ook de mensen aan te spreken die nu nog niet op een datingsite zitten. Juist omdat de nadruk licht op flirten en minder op ‘serieus daten’. Door een combinatie van matching en location based aan te bieden hoopt hij zich te onderscheiden.

“Traditionele sites als Relatieplanet of Lexa helpen gebruikers om “de ware” te vinden door zijn of haar profiel te matchen met dat van anderen uit de database. Mobiele applicaties als Badoo en Blendr tonen de gebruiker welke kandidaten in de buurt zijn. FlirtSmart kijkt niet alleen naar locatie, maar ook naar de match. Bovendien ligt de nadruk op flirten, niet op daten.”

De kosten voor het opzetten van een datingsite zijn niet te onderschatten. Dat blijkt uit het bedrag dat Charnley en zijn partner opzij zetten voor het ontwikkelen van de app. Maar liefst €110.000. Heel vreemd is dit bedrag niet, gezien de hoge kosten van app development, gedreven door de schaarste aan goede programmeurs. Het moet gezegd worden: de app werkt goed, en er lijken inmiddels ook aardig wat gebruikers te komen.

“We hebben 4500 gebruikers, onder wie 600 uit België. Wekelijks komen er 1000 bij. Voor de internationale expansie is FlirtSmart op zoek naar een investeerder.”

Het verdienmodel is al uitgedacht, maar heeft zich nog niet bewezen. De app is nu gratis. Charnley wil op termijn een model introduceren waarbij gebruikers voor bepaalde functies gaan betalen. Denk aan €10 voor een halfjaarabonnement. Gebruikers die dat niet willen, krijgen advertenties te zien. Investeerders die het verdienmodel zien zitten, kunnen dus contact opnemen met de jonge ondernemer.