Flirtsmart: location-based dating app van Nederlandse makelij

FlirtsmartTijdens Online Tuesday, een maandelijkse borrel voor iedereen die werkt in de internetbranche, werd Flirtsmart gepresenteerd door oprichter Andrew Charnley. Met de app kom je via je mobiele telefoon in contact met mensen die zich bij jou in de buurt bevinden en een date zoeken. De maker van de nieuwe app, het Amsterdamse XS2theworld, lanceert binnenkort de iPhone app.

De bedenkers positioneren de app als een goed alternatief voor real-life contact (‘kan nog wel eens op een blauwtje uitlopen’) en online dating (‘kost een hoop moeite’). De app helpt je met de eerste stap in het legen van contact. Je krijgt andere mensen te zien die in de buurt zijn met een matchingscore op basis van uiterlijke kenmerken en achtergrond, en de afstand waarop ze zich bevindenAlleen de matches met een door jou te bepalen minimaal matchingspercentage worden getoond. Door het bekijken van elkaars profiel kun je een inschatting maken of de persoon interessant genoeg is om contact mee te leggen. De app bevat ook een augmented reality functionaliteit, zoals je die in apps als Layar terugvindt. Door de lens van de camera om je heen te bewegen, zie je op het display van je telefoon waar mensen zich ten opzichte van jou bevinden.

De makers van Flirtsmart zijn niet de eerste met dit idee. StreetSpark is een vergelijkbare app, afkomstig van de andere kant van de oceaan. En zelfs Apple dacht al na over location-based dating apps. Kort geleden werd ook Blendr gelanceerd. Dit is de hetero-versie van de onder homo’s bekende Grindr app waarmee je snel anderen vindt die in zijn voor vluchtig contact. Blendr wordt nog steeds een stuk minder gebruikt dan Grindr. Bij dit soort apps wordt het succes bepaald door de snelheid van adoptie door gebruikers, en in het geval van Blendr laten met name de vrouwelijke gebruikers het afweten. Die willen vaak – uitzonderingen daargelaten – helemaal niet benaderd worden voor wildvreemde mannen op een moment dat het ze niet uitkomt. De product-demo’s van Flirtsmart zien er goed uit, maar het is dus afwachten of de uiteindelijke ervaring van gebruikers even goed zal zijn.

3 gedachten over “Flirtsmart: location-based dating app van Nederlandse makelij”

  1. Ik gebruik de app nu al een tijd, en nu heb ik normaal op datingsites niet te klagen over de aandacht maar via FlirtSmart krijg ik bijna geen reacties. Zijn de vrouwen op de site niet echt of werkt het concept niet goed? Het heeft nu weinig waarde. Hebben andere gebruikers dit ook?

Reacties zijn gesloten.